Publikavimo data: 2024-06-08
Klasikinė bagetė
Klasikinės bagetės receptas iš tiesų yra paprastas. Jį sudaro druska, miltai, vanduo ir mielės. Tačiau norint iškepti tikrą prancūzišką duoną plona, traškia plutele ir akytu, švelniu minkštimu, reikia žinoti keletą paslapčių. Tešlai reikia ne tik suteikti tinkamą pailgą formą ir viršuje padaryti įpjovas, bet ir teisingai ją išminkyti. Tradicinė prancūziška bagetė turėtų sverti 125-250 g ir būti iki 65 cm ilgio.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje, dalimis suberkite miltus ir druską. Užminkykite vientisą, lipnią tešlą. Uždenkite skudurėliu arba polietilenu ir 20 minučių palaikykite šiltai. Tada į tešlą pripilkite oro, kad burbuliukai tolygiai pasiskirstytų tešloje ir tešla taptų ne tokia klampi. Tešlą maišykite mentele iš apačios į viršų, priartindami masės kraštus prie vidurio. Palikite 20 minučių pailsėti. Procedūrą pakartokite dar tris kartus, tarp kiekvienos serijos darydami 20 minučių pertrauką.
Žingsnis 2
Baigti ruošti tešlą. Po paskutinės vėdinimo serijos stalą arba kepimo lentą gausiai pabarstykite miltais. Iškočiokite tešlą, ištieskite ją rankomis. Tada sulenkite per pusę, tada dar kartą per pusę. Padėkite po dangčiu 20 minučių. Praėjus šiam laikui, dar tris kartus pakartokite išlankstymo ir sulankstymo procesą, po 20 minučių.
Žingsnis 3
Suformuokite bagetes. Padalykite tešlą į 4 dalis ir iškočiokite rutuliukus. Palikite pailsėti 20 minučių. Kiekvieną rutuliuką ištempkite į plokščią paplotėlį. Suvyniokite iš pradžių iš vienos pusės, užlenkdami kraštus į vidų, tada iš kitos pusės. Viduryje užspauskite siūlę. Ištempkite ritinėlius iki norimo ilgio.
Žingsnis 4
Paruoškite klasikinę bagetę. Kepimo skardą gausiai pabarstykite miltais. Sudėkite bagetes siūle žemyn. Palikite 20 minučių pailsėti. Tada viršuje padarykite įstrižinius pjūvius. Kepkite 240 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes. Į orkaitės dugną įdėkite dubenėlį su vandeniu, kad plona plutelė būtų plona, bet ne apskrudusi. Iškepusią bagetę 10-15 minučių suvyniokite į drėgną skudurėlį.
Kategorijos