Publikavimo data: 2024-06-08
Klasikinė bulvių košė
Skaniausia bulvių košė gaminama su šviežiu naminiu pienu arba grietinėle. Jei nėra galimybės nusipirkti naminio pieno, tinka parduotuvinis pienas, kurio riebumas ne mažesnis kaip 3,2 %. Pieno ar grietinėlės kiekis yra 4-5 kartus mažesnis nei pačių bulvių. Įpilkite jo palaipsniui, kad bulvių košė nebūtų per skysta. Pienas turi būti karštas, kad bulvių košė nepatamsėtų ir konsistencija netaptų lipnesnė. Bulvių košė turi būti apetitiška ir vientisa.
Žingsnis 1
Paruoškite bulves. Bulves supjaustykite nedideliais vienodo dydžio gabalėliais ir 20 minučių virkite pasūdytame vandenyje. Kruopščiai sutrinkite plaktuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Paruoškite košę. Karštą grietinėlę ir pieną palaipsniui supilkite į bulves. Toliau trinkite, kol bulvės taps vientisos ir purios.
Kategorijos