Publikavimo data: 2024-09-16
Klasikinė bulvių košė su žiediniais kopūstais
Žiediniai kopūstai - tai kopūstų rūšis, turinti mažiau skaidulų, todėl juos organizmas virškina daug lengviau nei įprastus baltuosius kopūstus. Žiedinių kopūstų žiedynuose gausu vitaminų C, B, A, H ir geležies. Žiedinių kopūstų buvimas racione padeda virškinamajam traktui, taip pat prisideda prie organizmo sveikatos. Žiediniai kopūstai ypač naudingi vaikams ir žmonėms, besilaikantiems dietos. Žiedinių kopūstų skonis subtilus, žolelių aromato. Žiedinių kopūstų galima dėti į klasikinę bulvių košę, taip paįvairinant savo mitybą. Be to, dėl šio priedo bulvių košės garnyras bus dar purus, minkštas ir mažiau kaloringas.
Žingsnis 1
Užpilkite bulves vandeniu ir padėkite ant viryklės. Užvirinkite vandenį ir virkite 10-12 minučių.
Žingsnis 2
Sudėkite žiedinius kopūstus prie bulvių ir dar dešimt minučių pakepkite.
Žingsnis 3
Nusausinkite vandenį.
Žingsnis 4
Bulves ir žiedinius kopūstus susmulkinkite panardinamuoju maišytuvu. Plakite daržoves, kol jos taps tyrele.
Žingsnis 5
Pašildykite pieną. Nuolat maišydami supilkite pieną į košę. Įdėkite gabalėlį sviesto. Pagardinkite druska.
Žingsnis 6
Bulvių košę sudėkite į gilų dubenį, papuoškite krapų šakele ir per pusę perpjautu vyšniniu pomidoru.
Kategorijos