Klasikinė bulvių košė su žiediniais kopūstais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Klasikinė bulvių košė su žiediniais kopūstais

Žiediniai kopūstai - tai kopūstų rūšis, turinti mažiau skaidulų, todėl juos organizmas virškina daug lengviau nei įprastus baltuosius kopūstus. Žiedinių kopūstų žiedynuose gausu vitaminų C, B, A, H ir geležies. Žiedinių kopūstų buvimas racione padeda virškinamajam traktui, taip pat prisideda prie organizmo sveikatos. Žiediniai kopūstai ypač naudingi vaikams ir žmonėms, besilaikantiems dietos. Žiedinių kopūstų skonis subtilus, žolelių aromato. Žiedinių kopūstų galima dėti į klasikinę bulvių košę, taip paįvairinant savo mitybą. Be to, dėl šio priedo bulvių košės garnyras bus dar purus, minkštas ir mažiau kaloringas.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
100 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
11 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.26/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinė bulvių košė su žiediniais kopūstais Žingsnis 1
Užpilkite bulves vandeniu ir padėkite ant viryklės. Užvirinkite vandenį ir virkite 10-12 minučių.

Žingsnis 2

Klasikinė bulvių košė su žiediniais kopūstais Žingsnis 2
Sudėkite žiedinius kopūstus prie bulvių ir dar dešimt minučių pakepkite.

Žingsnis 3

Klasikinė bulvių košė su žiediniais kopūstais Žingsnis 3
Nusausinkite vandenį.

Žingsnis 4

Klasikinė bulvių košė su žiediniais kopūstais Žingsnis 4
Bulves ir žiedinius kopūstus susmulkinkite panardinamuoju maišytuvu. Plakite daržoves, kol jos taps tyrele.

Žingsnis 5

Klasikinė bulvių košė su žiediniais kopūstais Žingsnis 5
Pašildykite pieną. Nuolat maišydami supilkite pieną į košę. Įdėkite gabalėlį sviesto. Pagardinkite druska.

Žingsnis 6

Klasikinė bulvių košė su žiediniais kopūstais Žingsnis 6
Bulvių košę sudėkite į gilų dubenį, papuoškite krapų šakele ir per pusę perpjautu vyšniniu pomidoru.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos