Publikavimo data: 2025-08-20
Klasikinė lazanija su kiauliena ir sūriu
Lazanija gaunasi labai skani, šiuo receptu su manimi pasidalijo draugas virėjas, receptas gana paprastas, tereikia laiko ir noro.
Žingsnis 1
Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir nuolat maišydami kepkite maltą mėsą, tada svogūną ir troškinkite apie 10 minučių.
Žingsnis 2
Paruoškite bešamelio padažą: užvirinkite pieną ir sviestą, įberkite druskos ir pipirų, atskirame inde sumaišykite miltus ir šaltą vandenį, gerai išmaišykite ir plona srovele supilkite į padažą nuolat maišydami. Užvirinkite ir išjunkite.
Žingsnis 3
Į maltą mėsą sudėkite smulkiai supjaustytus pomidorus ir pomidorų pastą, išmaišykite ir išjunkite.
Žingsnis 4
Sudėkite lazaniją: formą ištepkite augaliniu aliejumi, ant dugno išdėliokite lazanijos lakštus, ant lakštų sudėkite dalį maltos mėsos, tolygiai paskirstykite maltą mėsą. Pabarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 5
Pirmąjį sluoksnį užpilkite dalimi bešamelio padažo. Pakartokite vienodus sluoksnius dar du kartus. Šaukite į orkaitę 40 minučių 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Kategorijos