Publikavimo data: 2024-05-26
Klasikinė lazanija su malta mėsa ir Bolonijos padažu
Garsusis saulėtosios Italijos patiekalas - lazanija - pripažintas visame pasaulyje. Pagrindinės jo sudedamosios dalys - plokšti platūs lakštiniai makaronai ir malta mėsa su pomidorais bei prieskoniais. Patiekalo "viršūnė" - bešamelio padažas, gaminamas iš pieno, miltų ir sviesto. Lazanijos recepte nėra sudėtingų ingredientų, o gaminimas neužima daug laiko. Pabandykite patiekalą pagal klasikinį receptą paruošti šeimos pietums ar vakarienei.
Žingsnis 1
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje sumaišykite sviestą ir 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Mišinį ištirpinkite ant kaitros. Pamažu supilkite miltus į puodą, maišydami sutrupinkite visus gumulėlius. Kai mišinys taps vientisas, supilkite pieną. Sumažinkite ugnį ir maišydami virkite, kol padažas taps neriebios grietinės konsistencijos.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite faršą ir kepkite ant didelės ugnies, kol mėsa bus pusiau iškepusi. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir supilkite Bolonijos padažą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite ir kepkite 3-4 minutes.
Žingsnis 3
Suformuokite lazaniją. Visą formos paviršių ištepkite bešamelio padažu. Ant viršaus uždėkite sausus lazanijos lakštus. Tada tolygiai paskleiskite faršą ir tarkuotą sūrį. Padarykite dar 2-3 sluoksnius. Viršutinį sausą lakštą aptepkite padažu ir gausiai pabarstykite sūriu. Kepkite lazaniją orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos