Klasikinė lazanija su malta mėsa ir Bolonijos padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Klasikinė lazanija su malta mėsa ir Bolonijos padažu

Garsusis saulėtosios Italijos patiekalas - lazanija - pripažintas visame pasaulyje. Pagrindinės jo sudedamosios dalys - plokšti platūs lakštiniai makaronai ir malta mėsa su pomidorais bei prieskoniais. Patiekalo "viršūnė" - bešamelio padažas, gaminamas iš pieno, miltų ir sviesto. Lazanijos recepte nėra sudėtingų ingredientų, o gaminimas neužima daug laiko. Pabandykite patiekalą pagal klasikinį receptą paruošti šeimos pietums ar vakarienei.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
219 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
17 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.76/5 (38 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinė lazanija su malta mėsa ir Bolonijos padažu Žingsnis 1
Paruoškite bešamelio padažą. Keptuvėje sumaišykite sviestą ir 2 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Mišinį ištirpinkite ant kaitros. Pamažu supilkite miltus į puodą, maišydami sutrupinkite visus gumulėlius. Kai mišinys taps vientisas, supilkite pieną. Sumažinkite ugnį ir maišydami virkite, kol padažas taps neriebios grietinės konsistencijos.

Žingsnis 2

Klasikinė lazanija su malta mėsa ir Bolonijos padažu Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite faršą ir kepkite ant didelės ugnies, kol mėsa bus pusiau iškepusi. Sumažinkite kaitrą iki vidutinės ir supilkite Bolonijos padažą. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, gerai išmaišykite ir kepkite 3-4 minutes.

Žingsnis 3

Klasikinė lazanija su malta mėsa ir Bolonijos padažu Žingsnis 3
Suformuokite lazaniją. Visą formos paviršių ištepkite bešamelio padažu. Ant viršaus uždėkite sausus lazanijos lakštus. Tada tolygiai paskleiskite faršą ir tarkuotą sūrį. Padarykite dar 2-3 sluoksnius. Viršutinį sausą lakštą aptepkite padažu ir gausiai pabarstykite sūriu. Kepkite lazaniją orkaitėje 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos