Publikavimo data: 2024-06-17
Klasikinė lazanija su malta mėsa orkaitėje
Lazanija yra gana skanus itališkas patiekalas, populiarus visame pasaulyje. Kartą paragavę šio patiekalo, negalėsite jo nepamėgti. Šį patiekalą galima drąsiai ruošti šventiniam stalui. Lazanija pasirodo esanti labai soti ir ja galima pamaitinti didelę žmonių grupę.
Žingsnis 1
Supjaustykite svogūnus ir sudėkite juos į keptuvę, įkaitintą su aliejumi. Į keptuvę, kurioje kepa svogūnai, taip pat sudėkite maltą mėsą. Nuluptus svogūnus ir faršą kepkite penkias minutes. Smulkiai sukapokite česnako skilteles ir supjaustykite pomidorus kubeliais. Į keptuvę įpilkite šiek tiek pomidorų pastos, nuluptus pomidorus ir česnako skilteles, pasūdykite ir gerai išmaišykite, sumažinkite ugnį iki mažos ir dar troškinkite 10 minučių, uždenkite dangčiu.
Žingsnis 2
Dubenyje ištirpinkite sviestą ir suberkite miltus, tada pakepinkite, tada supilkite pieną ir gerai išmaišykite. Padažu pripildykite kepimo skardą. Pirmu sluoksniu sudėkite lazanijos lakštus, juos užpilkite padažu, tada kitu sluoksniu sudėkite faršą ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Ant maltos mėsos užpilkite padažą. Paskutinį sluoksnį užberkite sūriu. Dėkite kepimo skardą į įkaitintą orkaitę 35 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos