Publikavimo data: 2024-05-25
Klasikinė "močiutės" abrikosų uogienė
Klasikinė abrikosų uogienė daugeliui pažįstama nuo vaikystės: atrodo, kad ji iš tiesų buvo ištraukta iš močiutės sandėliuko. Tuomet vaisiai buvo verdami pagal paprastą technologiją, tačiau ji niekuo nenusileidžia šiuolaikiniams gaminiams, kuriuose naudojami tirštikliai. Priešingai, skanus, kvapnus, auksinis ir, svarbiausia, natūralus. Neišsigąskite virimo trukmės, ji ištempiama dėl to, kad prieš kiekvieną virimą uogienė turi susigerti.
Žingsnis 1
Abrikosų puseles sudėkite į indą, kuriame gaminsite uogienę. Apibarstykite vaisius cukrumi ir palikite 60 minučių, kad abrikosai prisitrauktų sulčių.
Žingsnis 2
Uždėkite ant ugnies ir virkite 15 minučių. Nuimkite putas ir išjunkite viryklę. Šią procedūrą pakartokite 3-4 kartus. Taip pasieksite gintarinę uogienės spalvą, o abrikosų puselės išliks nepažeistos.
Žingsnis 3
Sterilizuokite stiklainius, sudėkite į juos uogienę ir užsukite dangteliais.
Kategorijos