Klasikinė "močiutės" abrikosų uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Klasikinė "močiutės" abrikosų uogienė

Klasikinė abrikosų uogienė daugeliui pažįstama nuo vaikystės: atrodo, kad ji iš tiesų buvo ištraukta iš močiutės sandėliuko. Tuomet vaisiai buvo verdami pagal paprastą technologiją, tačiau ji niekuo nenusileidžia šiuolaikiniams gaminiams, kuriuose naudojami tirštikliai. Priešingai, skanus, kvapnus, auksinis ir, svarbiausia, natūralus. Neišsigąskite virimo trukmės, ji ištempiama dėl to, kad prieš kiekvieną virimą uogienė turi susigerti.
Gaminimo laikas
200 min.
Laikas virtuvėje
65 min.
Kalorijos
203 kcal.
Angliavandeniai
54 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinė "močiutės" abrikosų uogienė Žingsnis 1
Abrikosų puseles sudėkite į indą, kuriame gaminsite uogienę. Apibarstykite vaisius cukrumi ir palikite 60 minučių, kad abrikosai prisitrauktų sulčių.

Žingsnis 2

Klasikinė "močiutės" abrikosų uogienė Žingsnis 2
Uždėkite ant ugnies ir virkite 15 minučių. Nuimkite putas ir išjunkite viryklę. Šią procedūrą pakartokite 3-4 kartus. Taip pasieksite gintarinę uogienės spalvą, o abrikosų puselės išliks nepažeistos.

Žingsnis 3

Klasikinė "močiutės" abrikosų uogienė Žingsnis 3
Sterilizuokite stiklainius, sudėkite į juos uogienę ir užsukite dangteliais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos