Klasikinė moliūgų tyrė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Klasikinė moliūgų tyrė

Bulvių košę galima gaminti ne tik iš bulvių, bet ir iš kitų daržovių. Pavyzdžiui, iš moliūgų. Ši daržovė labai naudinga organizmui, nes joje yra karotino, A ir B grupės vitaminų. Moliūgų tyrė gaunasi lengva ir skani, todėl tinka pietums ir vakarienei. Dėl savo skonio šis patiekalas taip pat gali pasitarnauti kaip priedas rytinėms košėms: manų, avižinių dribsnių ir kruopų. Moliūgų tyrė kaip garnyras tinka prie mėsos, žuvies ir vištienos.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
71 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.82/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinė moliūgų tyrė Žingsnis 1
Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Sudėkite juos į kepimo indą ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.

Žingsnis 2

Klasikinė moliūgų tyrė Žingsnis 2
Virtą moliūgą sudėkite į gilų dubenį. Sudėkite grietinėlę, sviestą, druską ir pipirus.

Žingsnis 3

Klasikinė moliūgų tyrė Žingsnis 3
Sumalkite ingredientus trintuvu iki tyrės ir patiekite papuošę sezamo sėklomis ir šviežiomis žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos