Publikavimo data: 2024-06-22
Klasikinė moliūgų tyrė
Bulvių košę galima gaminti ne tik iš bulvių, bet ir iš kitų daržovių. Pavyzdžiui, iš moliūgų. Ši daržovė labai naudinga organizmui, nes joje yra karotino, A ir B grupės vitaminų. Moliūgų tyrė gaunasi lengva ir skani, todėl tinka pietums ir vakarienei. Dėl savo skonio šis patiekalas taip pat gali pasitarnauti kaip priedas rytinėms košėms: manų, avižinių dribsnių ir kruopų. Moliūgų tyrė kaip garnyras tinka prie mėsos, žuvies ir vištienos.
Žingsnis 1
Moliūgą nulupkite, išimkite sėklas ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais. Sudėkite juos į kepimo indą ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje 40 minučių.
Žingsnis 2
Virtą moliūgą sudėkite į gilų dubenį. Sudėkite grietinėlę, sviestą, druską ir pipirus.
Žingsnis 3
Sumalkite ingredientus trintuvu iki tyrės ir patiekite papuošę sezamo sėklomis ir šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos