Klasikinė morkų tyrė su grietinėlės sūriu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Klasikinė morkų tyrė su grietinėlės sūriu

Morkos tinka žmonėms, sergantiems vitamino A ir C hipovitaminoze. Morkos taip pat naudingos kepenims, inkstams ir skrandžiui. Sultys arba trintos morkos naudingos sergantiesiems mažakraujyste ir kolitu. Ši daržovė gerina imuninę sistemą ir aktyvina teisingą medžiagų apykaitą. Morkas mūsų organizmas geriau įsisavina virtas, o ne žalias. Žalio pavidalo morkas sumaišykite su augaliniu aliejumi, kad jos būtų geriau virškinamos ir įsisavinamos.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
88 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
6 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Klasikinė morkų tyrė su grietinėlės sūriu Žingsnis 1
Supjaustykite morkas dideliais griežinėliais ir sudėkite į puodą. Supilkite į puodą vandenį, kad apsemtų morkas. Suberkite prieskonius ir druską. Virkite, kol daržovės suminkštės.

Žingsnis 2

Klasikinė morkų tyrė su grietinėlės sūriu Žingsnis 2
Išplakite mikseriu iki vientisos masės, sudėkite sviestą ir maišykite, kad sviestas visiškai ištirptų.

Žingsnis 3

Klasikinė morkų tyrė su grietinėlės sūriu Žingsnis 3
Patiekite ant viršaus uždėdami šaukštą kreminio sūrio. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, garnyrai, įspūdingas receptas, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, bulvių patiekalai, bulvių košė, receptų knyga, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos