Publikavimo data: 2025-08-20
Klasikinė morkų tyrė su grietinėlės sūriu
Morkos tinka žmonėms, sergantiems vitamino A ir C hipovitaminoze. Morkos taip pat naudingos kepenims, inkstams ir skrandžiui. Sultys arba trintos morkos naudingos sergantiesiems mažakraujyste ir kolitu. Ši daržovė gerina imuninę sistemą ir aktyvina teisingą medžiagų apykaitą. Morkas mūsų organizmas geriau įsisavina virtas, o ne žalias. Žalio pavidalo morkas sumaišykite su augaliniu aliejumi, kad jos būtų geriau virškinamos ir įsisavinamos.
Žingsnis 1
Supjaustykite morkas dideliais griežinėliais ir sudėkite į puodą. Supilkite į puodą vandenį, kad apsemtų morkas. Suberkite prieskonius ir druską. Virkite, kol daržovės suminkštės.
Žingsnis 2
Išplakite mikseriu iki vientisos masės, sudėkite sviestą ir maišykite, kad sviestas visiškai ištirptų.
Žingsnis 3
Patiekite ant viršaus uždėdami šaukštą kreminio sūrio. Gero apetito!
Kategorijos