Publikavimo data: 2024-10-12
Klasikinė paprasta šavarma su rukola
Šavarma - visame pasaulyje populiarus patiekalas. Tai puikus ir sveikas užkandis. Visi gaminant naudojami ingredientai - mėsa, daržovės, pitos duona - puikiai papildo vienas kitą. Patiekalas yra sultingas dėl padažo, tačiau jį į šavarmą reikia dėti atsargiai ir po truputį, kad vėliau, kai šavarma bus paruošta, jis neišsipiltų.
Žingsnis 1
Paruoškite vištienos filė. Supjaustykite mėsą mažais gabalėliais. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite gabalėlius į įkaitintą keptuvę, užpilkite sojų padažu ir kepkite, kol iškeps.
Žingsnis 2
Pomidorus ir agurkus supjaustykite plonais griežinėliais. Stenkitės, kad griežinėliai būtų vienodo dydžio.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Atskirame inde sumaišykite majonezą ir kečupą, išmaišykite iki vientisos masės. Padažu aptepkite pitos lakštą, kad ant jo būtų galima toliau dėti įdarą.
Žingsnis 4
Ant padažo sudėkite griežinėliais supjaustytus agurkus ir pomidorus, vištienos filė, korėjietiškas morkas ir žoleles.
Žingsnis 5
Susukite pitą į ritinį. Pita turi visiškai uždengti įdarą. Norėdami tai padaryti, užlenkite pitą per šonus, kaip parodyta paveikslėlyje.
Žingsnis 6
Dėkite šašarmą į įkaitintą keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių ant silpnos ugnies, kol apskrus.
Kategorijos