Klasikinė paprasta šavarma su rukola pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-12

Klasikinė paprasta šavarma su rukola

Šavarma - visame pasaulyje populiarus patiekalas. Tai puikus ir sveikas užkandis. Visi gaminant naudojami ingredientai - mėsa, daržovės, pitos duona - puikiai papildo vienas kitą. Patiekalas yra sultingas dėl padažo, tačiau jį į šavarmą reikia dėti atsargiai ir po truputį, kad vėliau, kai šavarma bus paruošta, jis neišsipiltų.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
126 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
10 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.08/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Klasikinė paprasta šavarma su rukola Žingsnis 1
Paruoškite vištienos filė. Supjaustykite mėsą mažais gabalėliais. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite gabalėlius į įkaitintą keptuvę, užpilkite sojų padažu ir kepkite, kol iškeps.

Žingsnis 2

Klasikinė paprasta šavarma su rukola Žingsnis 2
Pomidorus ir agurkus supjaustykite plonais griežinėliais. Stenkitės, kad griežinėliai būtų vienodo dydžio.

Žingsnis 3

Klasikinė paprasta šavarma su rukola Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Atskirame inde sumaišykite majonezą ir kečupą, išmaišykite iki vientisos masės. Padažu aptepkite pitos lakštą, kad ant jo būtų galima toliau dėti įdarą.

Žingsnis 4

Klasikinė paprasta šavarma su rukola Žingsnis 4
Ant padažo sudėkite griežinėliais supjaustytus agurkus ir pomidorus, vištienos filė, korėjietiškas morkas ir žoleles.

Žingsnis 5

Klasikinė paprasta šavarma su rukola Žingsnis 5
Susukite pitą į ritinį. Pita turi visiškai uždengti įdarą. Norėdami tai padaryti, užlenkite pitą per šonus, kaip parodyta paveikslėlyje.

Žingsnis 6

Klasikinė paprasta šavarma su rukola Žingsnis 6
Dėkite šašarmą į įkaitintą keptuvę ir kepkite iš abiejų pusių ant silpnos ugnies, kol apskrus.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
mėsos patiekalai, užkandžiai, užkandžiai su duona ar pita, šavarma, padažai ir marinatai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, islandija, pietūs, vakarienė, užkandis, žalumynų sezonas, česnakų sezonas, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos