Publikavimo data: 2024-06-09
Klasikinė samsa su mėsa
Pyragai yra senovinis patiekalas, kuris skirtingais pavadinimais žinomas beveik visose pasaulio virtuvėse. Vidurinėje Azijoje samsa laikoma savarankišku patiekalu. Pagrindinis šio nacionalinio patiekalo bruožas (o jam nei daugiau, nei mažiau nei tūkstantis metų) - nekintamai plonas traškus tešlos sluoksnis ir didelis kiekis švelnaus bei sultingo įdaro. Mūsų receptas paremtas garsiojo uzbekų samso receptu. Jį paruošti nėra sunku, siūlome naudoti paruoštą tešlą.
Žingsnis 1
Paruoštą vištienos filė supjaustykite stambiais kubeliais ir sumalkite mėsmale. Labai smulkiai supjaustykite paruoštą svogūną. Svogūnų reikėtų dėti tiek pat, kiek maltos mėsos. Toks santykis leis įdarui būti kuo sultingesniam ir suteiks kepiniams reikiamą skonį.
Žingsnis 2
Sumaišykite maltą mėsą ir svogūnus, pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais. Mėsą gerai išminkykite rankomis. Naudojame vištienos faršą, tokiu atveju įdaras gali būti per tirštas. Todėl įpilkite šiek tiek ledinio vandens arba smulkinto ledo. Taip maltinukai taps sultingesni.
Žingsnis 3
Atšildytą tešlą iškočiokite 1 cm storio sluoksniu ir aštriu peiliu supjaustykite 10 cm dydžio kvadratėliais. Į kiekvieno kvadrato vidurį įdėkite po šaukštą įdaro. Kvadratėlius perlenkite įstrižai per pusę ir užspauskite kraštus.
Žingsnis 4
Gautus paplotėlius sudėkite ant kepimo skardos. Įmuškite kiaušinį ir patepkite juo samosos paviršių. Pabarstykite sezamo sėklomis. Dėkite skardą į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 25 minutes. Samsa turi būti gerai parudavusi. Paruoštą samsą perkelkite į lėkštę, uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti apie penkias minutes.
Kategorijos