Klasikinė samsa su mėsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Klasikinė samsa su mėsa

Pyragai yra senovinis patiekalas, kuris skirtingais pavadinimais žinomas beveik visose pasaulio virtuvėse. Vidurinėje Azijoje samsa laikoma savarankišku patiekalu. Pagrindinis šio nacionalinio patiekalo bruožas (o jam nei daugiau, nei mažiau nei tūkstantis metų) - nekintamai plonas traškus tešlos sluoksnis ir didelis kiekis švelnaus bei sultingo įdaro. Mūsų receptas paremtas garsiojo uzbekų samso receptu. Jį paruošti nėra sunku, siūlome naudoti paruoštą tešlą.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
253 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
23 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.68/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinė samsa su mėsa Žingsnis 1
Paruoštą vištienos filė supjaustykite stambiais kubeliais ir sumalkite mėsmale. Labai smulkiai supjaustykite paruoštą svogūną. Svogūnų reikėtų dėti tiek pat, kiek maltos mėsos. Toks santykis leis įdarui būti kuo sultingesniam ir suteiks kepiniams reikiamą skonį.

Žingsnis 2

Klasikinė samsa su mėsa Žingsnis 2
Sumaišykite maltą mėsą ir svogūnus, pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais. Mėsą gerai išminkykite rankomis. Naudojame vištienos faršą, tokiu atveju įdaras gali būti per tirštas. Todėl įpilkite šiek tiek ledinio vandens arba smulkinto ledo. Taip maltinukai taps sultingesni.

Žingsnis 3

Klasikinė samsa su mėsa Žingsnis 3
Atšildytą tešlą iškočiokite 1 cm storio sluoksniu ir aštriu peiliu supjaustykite 10 cm dydžio kvadratėliais. Į kiekvieno kvadrato vidurį įdėkite po šaukštą įdaro. Kvadratėlius perlenkite įstrižai per pusę ir užspauskite kraštus.

Žingsnis 4

Klasikinė samsa su mėsa Žingsnis 4
Gautus paplotėlius sudėkite ant kepimo skardos. Įmuškite kiaušinį ir patepkite juo samosos paviršių. Pabarstykite sezamo sėklomis. Dėkite skardą į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 25 minutes. Samsa turi būti gerai parudavusi. Paruoštą samsą perkelkite į lėkštę, uždenkite rankšluosčiu ir palikite pastovėti apie penkias minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos