Klasikinės "Carskio" salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-16

Klasikinės "Carskio" salotos

Į tradicinį "caro" salotų receptą įeina jūros gėrybės - ikrai, krevetės, o kartais net moliuskai, todėl jos visiškai pateisina savo pavadinimą. Dėl jūros gėrybių ansamblio užkandis tampa ne tik maistingas, bet ir labai skanus. Šiek tiek rūgštelės patiekalui suteikia citrinų sultys, puikiai derančios su kitais ingredientais. Majonezą užkandyje galima pakeisti neriebia grietine. Tokiu atveju salotos taps sveikesnės ir mažiau kaloringos.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
189 kcal.
Baltymai
17 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.72/5 (25 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinės "Carskio" salotos Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Perkelkite kalmarų žiedus į atskirą lėkštę, nusausinkite sūrymą ir supjaustykite jūros gėrybes pusžiedžiais. Nuluptus kiaušinius supjaustykite mažais gabalėliais, o sūrį - mažais kubeliais. Į nedidelį indą supilkite majonezą. Į jį sudėkite per presą išspaustą česnaką, išmaišykite.

Žingsnis 2

Klasikinės "Carskio" salotos Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Paruoštas krevetes sudėkite į gilų dubenį. Į tą patį dubenį sudėkite kalmarų pusžiedžius. Apšlakstykite patiekalą citrinos sultimis ir gerai išmaišykite. Tada į salotas įmuškite kiaušinius ir įmaišykite sūrį. Užpilkite patiekalą majonezu, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite ingredientus. Baigiant ruošti įpilkite ikrų, atidėkite 1-2 šaukštelius patiekimui. Dar kartą išmaišykite salotas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos