Publikavimo data: 2024-09-16
Klasikinės "Carskio" salotos
Į tradicinį "caro" salotų receptą įeina jūros gėrybės - ikrai, krevetės, o kartais net moliuskai, todėl jos visiškai pateisina savo pavadinimą. Dėl jūros gėrybių ansamblio užkandis tampa ne tik maistingas, bet ir labai skanus. Šiek tiek rūgštelės patiekalui suteikia citrinų sultys, puikiai derančios su kitais ingredientais. Majonezą užkandyje galima pakeisti neriebia grietine. Tokiu atveju salotos taps sveikesnės ir mažiau kaloringos.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Perkelkite kalmarų žiedus į atskirą lėkštę, nusausinkite sūrymą ir supjaustykite jūros gėrybes pusžiedžiais. Nuluptus kiaušinius supjaustykite mažais gabalėliais, o sūrį - mažais kubeliais. Į nedidelį indą supilkite majonezą. Į jį sudėkite per presą išspaustą česnaką, išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite salotas. Paruoštas krevetes sudėkite į gilų dubenį. Į tą patį dubenį sudėkite kalmarų pusžiedžius. Apšlakstykite patiekalą citrinos sultimis ir gerai išmaišykite. Tada į salotas įmuškite kiaušinius ir įmaišykite sūrį. Užpilkite patiekalą majonezu, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Kruopščiai išmaišykite ingredientus. Baigiant ruošti įpilkite ikrų, atidėkite 1-2 šaukštelius patiekimui. Dar kartą išmaišykite salotas.
Kategorijos