Publikavimo data: 2024-06-09
Klasikinės Cezario salotos su krevetėmis
Salotos - puikus būdas pradėti šeimos vakarienę, šventę ar paprastus pietus. Šiame recepte pateiktos klasikinės Cezario salotos patiks jūros gėrybių mėgėjams. Krevetės šiame patiekale puikiai dera su kietuoju sūriu ir skrebučiais, o daržovės šiam patiekalui suteikia šviežumo ir lengvumo.
Žingsnis 1
Paruoškite krevečių marinatą ir padažą. Pirmiausia iš kietai virtų kiaušinių išimkite trynius, jų prireiks padažui. Sudėkite smulkintą citriną, česnaką, Vusterio padažą, cukrų, balzaminį actą, druską ir pipirus. Sumaišykite trintuvu iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Marinatui sumaišykite citriną, balzaminį actą, alyvuogių aliejų, pipirus ir druską. Marinatą supilkite į krevetes ir palikite jas marinuotis 10 minučių, retkarčiais pamaišydami. Tada krevetes kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol iškeps, maždaug 5 minutes.
Žingsnis 3
Duonos kvadratėlius apkepkite alyvuogių aliejuje ir česnakuose, tada džiovinkite orkaitėje, kol jie taps traškūs. Paruoškite lėkštę serviravimui. Sluoksniais išdėliokite visus ingredientus, kartokite šį procesą, kol maistas bus baigtas, ir surinkite salotas į gūžę. Salotas apliekite padažu ir ant viršaus pabarstykite plonais sūrio griežinėliais.
Kategorijos