Publikavimo data: 2024-05-25
Klasikinės salotos "Shuba"
Silkė po kailiais - viena garsiausių salotų buvusioje Sovietų Sąjungoje. Be jos neapsieina praktiškai nė viena šventė, ypač Naujųjų metų išvakarės. Tačiau norint pasigaminti silkę po kailiniais, nereikia ypatingos progos. Ją galima pasigaminti ir paprastą darbo dieną. Juk visi produktai šioms salotoms imami patys paprasčiausi. Siūlome jums klasikinį "kailinių" receptą.
Žingsnis 1
Bulves, morkas, burokėlius ir kiaušinius sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 3
Silkę supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 4
Paimkite didelį metalinį žiedą, plokščiadugnį salotinę arba kepimo indą. Ant dugno sudėkite bulves, pagal skonį pasūdykite ir aptepkite šaukštu majonezo.
Žingsnis 5
Tada sudėkite silkės ir svogūnų sluoksnį.
Žingsnis 6
Dėkite tarkuotus kiaušinius ir vėl majonezo sluoksnį.
Žingsnis 7
Tada paskleiskite sluoksnį morkų ir dar vieną sluoksnį majonezo.
Žingsnis 8
Paskutinis sluoksnis - tarkuoti burokėliai. Ant viršaus užtepkite likusį majonezą.
Žingsnis 9
Salotas papuoškite krapais pagal pageidavimą. Paruošta. Gero apetito!
Kategorijos