Klasikinės žuvies salotos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Klasikinės žuvies salotos

Vienos populiariausių žuvies salotų yra "Mimosa". Šios salotos SSRS platybėse pasirodė septintojo dešimtmečio pradžioje. Jas sudaro konservuota rausvoji lašiša arba saira, kiaušiniai, svogūnai, kietasis sūris ir majonezas. Šis klasikinis salotų "Mimoza" variantas ir yra aprašytas šiame recepte. Salotos savo pavadinimą įgijo dėl išorinio panašumo į to paties pavadinimo gėlę. Savo laiku jos išstūmė populiarias "Olivjė" ir "Silkė po kailiais".
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
220 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.19/5 (26 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinės žuvies salotos Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Jei majonezas yra stiklainyje, perkelkite jį į konditerinį maišelį, o jei pakuotėje, neatsukite dangtelio, bet nuplaukite ir nusausinkite pakuotę, tada pakuotę apačioje nupjaukite kampu, kad padarytumėte nedidelę skylutę. Vištienos kiaušinius atskirkite į baltymus ir trynius ir juos atskirai sutarkuokite.

Žingsnis 2

Klasikinės žuvies salotos Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Paimkite kremines arba plačias stiklines su koteliais. Pirmas sluoksnis - žuvis, tada svogūnai, padarykite majonezo tinklelį. Kitas sluoksnis - morkos, ant viršaus uždėkite sūrio, tada majonezo tinklelį. Kitą sluoksnį sudėkite kiaušinio baltymą, kraštus lengvai aptepkite majonezu. Ant majonezo užtepkite mažus apskritimus kiaušinio trynio.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos