Publikavimo data: 2024-06-23
Klasikinės žuvies salotos
Vienos populiariausių žuvies salotų yra "Mimosa". Šios salotos SSRS platybėse pasirodė septintojo dešimtmečio pradžioje. Jas sudaro konservuota rausvoji lašiša arba saira, kiaušiniai, svogūnai, kietasis sūris ir majonezas. Šis klasikinis salotų "Mimoza" variantas ir yra aprašytas šiame recepte. Salotos savo pavadinimą įgijo dėl išorinio panašumo į to paties pavadinimo gėlę. Savo laiku jos išstūmė populiarias "Olivjė" ir "Silkė po kailiais".
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Jei majonezas yra stiklainyje, perkelkite jį į konditerinį maišelį, o jei pakuotėje, neatsukite dangtelio, bet nuplaukite ir nusausinkite pakuotę, tada pakuotę apačioje nupjaukite kampu, kad padarytumėte nedidelę skylutę. Vištienos kiaušinius atskirkite į baltymus ir trynius ir juos atskirai sutarkuokite.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Paimkite kremines arba plačias stiklines su koteliais. Pirmas sluoksnis - žuvis, tada svogūnai, padarykite majonezo tinklelį. Kitas sluoksnis - morkos, ant viršaus uždėkite sūrio, tada majonezo tinklelį. Kitą sluoksnį sudėkite kiaušinio baltymą, kraštus lengvai aptepkite majonezu. Ant majonezo užtepkite mažus apskritimus kiaušinio trynio.
Kategorijos