Publikavimo data: 2024-06-23
Klasikinės žuvies salotos iš virtos jūros lydekos
Europinė jūrų lydekos yra nuostabi žuvis. Joje yra beveik visos organizmui vertingos medžiagos, o jos kaloringumas yra labai mažas - 86 kcal 100 g. Žuvies mėsa yra mažai virta, malonaus švelnaus skonio ir neįkyraus aromato. Ją ruošti malonu. Iš jūros lydekos galite greitai pasigaminti skanių žuvies salotų. Į klasikinį receptą iš virtos žuvies paprastai įeina marinuoti agurkai. Šiame užkandyje juos pakeičia marinuoti pievagrybiai, kurie patiekalui suteikia naujų skonio natų.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Kiaušinius išvirkite kietai, o žuvį - pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Tai užtruks apie 15 minučių. Išvirtą žuvies filė ir kiaušinius susmulkinkite. Ryžius supilkite į puodą su vandeniu, įberkite druskos. Užvirinkite vandenį ir virkite kruopas, kol suminkštės, 20-25 minutes. Tada nusunkite vandenį ir atvėsinkite ryžius.
Žingsnis 2
Paruoškite žuvies salotų. Į salotinę sudėkite supjaustytus kiaušinius, žuvį, obuolį, grybus, petražoles ir krapus, ryžius. Salotas užpilkite majonezu. Šiek tiek pasūdykite, išmaišykite.
Kategorijos