Klasikinės žuvies salotos iš virtos jūros lydekos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Klasikinės žuvies salotos iš virtos jūros lydekos

Europinė jūrų lydekos yra nuostabi žuvis. Joje yra beveik visos organizmui vertingos medžiagos, o jos kaloringumas yra labai mažas - 86 kcal 100 g. Žuvies mėsa yra mažai virta, malonaus švelnaus skonio ir neįkyraus aromato. Ją ruošti malonu. Iš jūros lydekos galite greitai pasigaminti skanių žuvies salotų. Į klasikinį receptą iš virtos žuvies paprastai įeina marinuoti agurkai. Šiame užkandyje juos pakeičia marinuoti pievagrybiai, kurie patiekalui suteikia naujų skonio natų.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
155 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
9 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.13/5 (30 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinės žuvies salotos iš virtos jūros lydekos Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Kiaušinius išvirkite kietai, o žuvį - pasūdytame vandenyje, kol suminkštės. Tai užtruks apie 15 minučių. Išvirtą žuvies filė ir kiaušinius susmulkinkite. Ryžius supilkite į puodą su vandeniu, įberkite druskos. Užvirinkite vandenį ir virkite kruopas, kol suminkštės, 20-25 minutes. Tada nusunkite vandenį ir atvėsinkite ryžius.

Žingsnis 2

Klasikinės žuvies salotos iš virtos jūros lydekos Žingsnis 2
Paruoškite žuvies salotų. Į salotinę sudėkite supjaustytus kiaušinius, žuvį, obuolį, grybus, petražoles ir krapus, ryžius. Salotas užpilkite majonezu. Šiek tiek pasūdykite, išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos