Publikavimo data: 2024-06-23
Klasikinės žuvies salotos su bulvėmis
Klasikinės žuvies salotos su bulvėmis dažnai ruošiamos iš menkės. Kad patiekalas būtų naudingas ir maistingas, šviežia žuvis verdama. Patogu, kad menkės mėsa yra beveik be kaulų. Joje yra daug mikroelementų, o riebalų - minimaliai, todėl ji laikoma dietine. Dėl vitamino D, kalcio, fosforo, kalio, magnio stiprėja kaulai, gerėja smegenų veikla. Atskira vertybė yra menkės kepenys, iš kurių išgaunami žuvų taukai.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvį. Menkę 15-20 minučių virkite pasūdytame vandenyje su pipirų grūdeliais, į virimo pabaigą įdėkite lauro lapą. Leiskite žuviai atvėsti, atskirkite filė nuo kaulų ir supjaustykite gabalėliais.
Žingsnis 2
Kol žuvis verda, paruoškite likusius patiekalus. Agurkus, obuolius, morkas, bulves supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite svogūną. Smulkiai supjaustykite krapus.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Sumaišykite majonezą, kečupą ir krapus. Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
Žingsnis 4
Baigti ruošti patiekalą. Sudėkite visus ingredientus, padažą, atsargiai išmaišykite.
Kategorijos