Klasikinės žuvies salotos su virta menke pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-17

Klasikinės žuvies salotos su virta menke

Menkė yra viena vertingiausių komercinių žuvų. Jos kepenys yra svarbiausia žuvų taukų gavybos ir konservų gamybos žaliava, o jos mėsa yra populiari ir nebrangi. Menkių žvejyba mūsų šalies šiaurėje tokia reikšminga, kad Murmanske šiai žuviai net pastatytas paminklas. Daugelio tyrimų duomenimis, reguliariai vartojant menkes sumažėja širdies ir kraujagyslių patologijų rizika, todėl ši žuvis laikoma tokia naudinga. Be to, ją galima vartoti virtą, keptą, keptą.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
155 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinės žuvies salotos su virta menke Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Kiaušinius supjaustykite kiaušinių pjaustykle. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, o agurką - pusžiedžiais. Smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną. Išvalykite žuvį nuo odos ir kaulų, atskirkite filė. Padalykite ją į nedidelius gabalėlius.

Žingsnis 2

Klasikinės žuvies salotos su virta menke Žingsnis 2
Sudėkite ingredientus. Sumaišykite kiaušinius, daržoves ir žoleles. Tada sudėkite tarkuotą sūrį ir žuvies filė. Salotas pasūdykite ir apšlakstykite augaliniu aliejumi. Išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos