Publikavimo data: 2024-09-17
Klasikinės žuvies salotos su virta menke
Menkė yra viena vertingiausių komercinių žuvų. Jos kepenys yra svarbiausia žuvų taukų gavybos ir konservų gamybos žaliava, o jos mėsa yra populiari ir nebrangi. Menkių žvejyba mūsų šalies šiaurėje tokia reikšminga, kad Murmanske šiai žuviai net pastatytas paminklas. Daugelio tyrimų duomenimis, reguliariai vartojant menkes sumažėja širdies ir kraujagyslių patologijų rizika, todėl ši žuvis laikoma tokia naudinga. Be to, ją galima vartoti virtą, keptą, keptą.
Žingsnis 1
Paruoškite maistą. Kiaušinius supjaustykite kiaušinių pjaustykle. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Pomidorus supjaustykite griežinėliais, o agurką - pusžiedžiais. Smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną. Išvalykite žuvį nuo odos ir kaulų, atskirkite filė. Padalykite ją į nedidelius gabalėlius.
Žingsnis 2
Sudėkite ingredientus. Sumaišykite kiaušinius, daržoves ir žoleles. Tada sudėkite tarkuotą sūrį ir žuvies filė. Salotas pasūdykite ir apšlakstykite augaliniu aliejumi. Išmaišykite.
Kategorijos