Publikavimo data: 2024-06-23
Klasikinės žuvies salotos su virta žuvimi
Japonai yra pasaulio rekordininkai pagal ilgaamžių skaičių. Mokslininkai šį faktą aiškina Tekančios saulės šalies gyventojų mityba, kurią daugiausia sudaro žuvis ir jūros gėrybės. Tokiame maiste gausu sveikų riebalų rūgščių, kurios stiprina širdį ir ilgina gyvenimą. Gaminkite daugiau žuvies patiekalų, kad būtumėte sveikesni. Pavyzdžiui, pietums ar vakarienei galite pasigaminti klasikinių žuvies salotų su virta žuvimi. Maistui ruošti rinkitės baltą žuvį: polaką, skumbrę, jūros lydeką.
Žingsnis 1
Marinuokite svogūnus. Sudėkite svogūnų žiedus į dubenį, supilkite actą ir cukrų. Užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite marinuotis 30 minučių.
Žingsnis 2
Kol svogūnai marinuojami, paruoškite žuvį ir kiaušinius. Ant viryklės pastatykite keptuvę su pasūdytu vandeniu ir sudėkite žuvį. Palaukite, kol užvirs. Žuvį virkite, kol išvirs, 15-20 minučių. Atvėsinkite, išimkite kaulus ir supjaustykite mėsą. Išvirkite kietai virtus kiaušinius, nulupkite, susmulkinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite klasikines žuvies salotas su virta žuvimi. Salotinėje sumaišykite marinuotus svogūnus, agurkus, kiaušinius, žirnelius, virtą žuvį, obuolį. Apibarstykite druska, pipirais, įpilkite majonezo, išmaišykite.
Kategorijos