Publikavimo data: 2024-05-25
Klasikiniai biskvitiniai pyragaičiai
Pradėkime nuo istorijos, sausainiai atsirado Didžiojoje Britanijoje, tačiau pats pavadinimas turi prancūziškas šaknis, nes tais laikais ten buvo kalbama prancūziškai, o tai reiškia "kepti du kartus". Šiuo metu šį desertą galima vadinti tarptautiniu, bet kurios šalies konditerijos parduotuvėse jį neabejotinai sutiksime.
Žingsnis 1
Trynius su ½ cukraus plakite mikseriu, kol išbals ir padvigubės jų tūris. Baltymus plakite atskirai, po truputį įmaišydami likusį cukrų ir plakite tol, kol baltymai taps purios konsistencijos ir nenukris nuo plaktuvo. Į trynius supilkite 1/3 plaktų baltymų, atsargiai išmaišykite, tada suberkite 1/3 miltų ir vėl išmaišykite. Tada pakaitomis keliais etapais (3-4 kartus) į plaktus baltymus pakaitomis įmaišykite trynių mišinį ir miltus, atsargiai maišydami silikonine mentele. Nemaišykite per stipriai, nes baltymai gali nusėsti.
Žingsnis 2
Tešlą sudėkite į pergamentu išklotą formą, formos dugno ir šonų neriebaluokite. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių, neatidarykite orkaitės durelių, kol virtuvėje pasklis lengvas kepinių aromatas (maždaug po 20 minučių). Ar sausainiai jau paruošti, galite nustatyti naudodami degtuką arba dantų krapštuką, jis turi likti sausas ir švarus.
Kategorijos