Publikavimo data: 2024-06-08
Klasikiniai garuose virti mantai
Manoma, kad mantas buvo išrastas Kinijoje. Tačiau daugelis Azijos tautų jį laiko savo nacionaliniu patiekalu: mongolai, kirgizai, kazachai, totoriai ir net turkai. Mantas - tai įdaras, dažniausiai mėsos, suvyniotas į tešlą ir troškintas garuose. Taip pat yra receptų su žuvies įdaru arba daržovių įdaru iš bulvių, kopūstų, moliūgų. Saldus mantas paprastai ruošiamas su varške.
Žingsnis 1
Pirmiausia išminkykite tešlą. Tam sumaišykite šaltą vandenį su miltais ir druska. Gerai išminkykite tešlą. Tada 30 minučių uždenkite ją servetėle arba maistine plėvele.
Žingsnis 2
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Į maltą mėsą sudėkite smulkintus svogūnus, prieskonius, vandenį ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į didelius rutuliukus ir iškočiokite maždaug 2-3 mm storio tešlą. Stikline išpjaukite 9-10 cm skersmens apskritimus. Į kiekvieną apskritimą įdėkite maždaug 1 valgomąjį šaukštą maltos mėsos ir 0,5 arbatinio šaukštelio sviesto.
Žingsnis 4
Suspauskite apskritimo kraštus ties viduriu, likusius kraštus suspauskite statmenai centrui, o priešingus kraštus suspauskite. Tada įdėkite manti į garų puodą taip, kad nesiliestų vienas su kitu. Įdėkite į puodą su vandeniu, uždenkite ir virkite garuose apie 30 minučių.
Kategorijos