Klasikiniai garuose virti mantai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Klasikiniai garuose virti mantai

Manoma, kad mantas buvo išrastas Kinijoje. Tačiau daugelis Azijos tautų jį laiko savo nacionaliniu patiekalu: mongolai, kirgizai, kazachai, totoriai ir net turkai. Mantas - tai įdaras, dažniausiai mėsos, suvyniotas į tešlą ir troškintas garuose. Taip pat yra receptų su žuvies įdaru arba daržovių įdaru iš bulvių, kopūstų, moliūgų. Saldus mantas paprastai ruošiamas su varške.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
222 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
21 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikiniai garuose virti mantai Žingsnis 1
Pirmiausia išminkykite tešlą. Tam sumaišykite šaltą vandenį su miltais ir druska. Gerai išminkykite tešlą. Tada 30 minučių uždenkite ją servetėle arba maistine plėvele.

Žingsnis 2

Klasikiniai garuose virti mantai Žingsnis 2
Kol tešla kyla, paruoškite įdarą. Į maltą mėsą sudėkite smulkintus svogūnus, prieskonius, vandenį ir viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Klasikiniai garuose virti mantai Žingsnis 3
Padalykite tešlą į didelius rutuliukus ir iškočiokite maždaug 2-3 mm storio tešlą. Stikline išpjaukite 9-10 cm skersmens apskritimus. Į kiekvieną apskritimą įdėkite maždaug 1 valgomąjį šaukštą maltos mėsos ir 0,5 arbatinio šaukštelio sviesto.

Žingsnis 4

Klasikiniai garuose virti mantai Žingsnis 4
Suspauskite apskritimo kraštus ties viduriu, likusius kraštus suspauskite statmenai centrui, o priešingus kraštus suspauskite. Tada įdėkite manti į garų puodą taip, kad nesiliestų vienas su kitu. Įdėkite į puodą su vandeniu, uždenkite ir virkite garuose apie 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos