Klasikiniai koldūnai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-19

Klasikiniai koldūnai

Jei tikėti statistika, koldūnai su varške yra antri pagal populiarumą po koldūnų su bulvėmis. Jiems paruošti nereikia jokių ypatingų įgūdžių, tereikia tinkamų produktų ir tikėjimo savimi!
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
203 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
4 g
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.4/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikiniai koldūnai Žingsnis 1
Paruoškite tešlą: į šiltą vandenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir viską sutrinkite šakute iki vientisos masės.

Žingsnis 2

Miltus berkite po vieną puodelį, po kiekvieno miltų įmaišymo kruopščiai išmaišydami tešlą. Iš pradžių minkykite šakute, o kai tešla pradės tirštėti, maišykite rankomis.

Žingsnis 3

Nedidelėmis porcijomis supilkite paskutinius miltus. Tešla turi sulipti, bet išlikti minkšta.

Žingsnis 4

Klasikiniai koldūnai Žingsnis 4
Baigdami minkyti tešlą, išminkykite ją ant lentos. Tešla taps visiškai lygi ir nebelips prie rankų. Susukite tešlą į kamuolį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių. Per šį laiką tešla taps elastinga ir lanksti.

Žingsnis 5

Klasikiniai koldūnai Žingsnis 5
Paruoškite įdarą: į varškę suberkite druską, cukrų ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 6

Klasikiniai koldūnai Žingsnis 6
Paruoštą tešlą iškočiokite ir išpjaukite apskritimus. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite įdaro, tada sujungkite kraštus ir suformuokite koldūnus.

Žingsnis 7

Klasikiniai koldūnai Žingsnis 7
Nuolat maišydami virkite juos pasūdytame verdančiame vandenyje 5-8 minutes.

Žingsnis 8

Klasikiniai koldūnai Žingsnis 8
Paruoštą patiekalą patiekite su grietine.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos