Publikavimo data: 2024-05-19
Klasikiniai koldūnai
Jei tikėti statistika, koldūnai su varške yra antri pagal populiarumą po koldūnų su bulvėmis. Jiems paruošti nereikia jokių ypatingų įgūdžių, tereikia tinkamų produktų ir tikėjimo savimi!
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą: į šiltą vandenį įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir viską sutrinkite šakute iki vientisos masės.
Žingsnis 2
Miltus berkite po vieną puodelį, po kiekvieno miltų įmaišymo kruopščiai išmaišydami tešlą. Iš pradžių minkykite šakute, o kai tešla pradės tirštėti, maišykite rankomis.
Žingsnis 3
Nedidelėmis porcijomis supilkite paskutinius miltus. Tešla turi sulipti, bet išlikti minkšta.
Žingsnis 4
Baigdami minkyti tešlą, išminkykite ją ant lentos. Tešla taps visiškai lygi ir nebelips prie rankų. Susukite tešlą į kamuolį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30 minučių. Per šį laiką tešla taps elastinga ir lanksti.
Žingsnis 5
Paruoškite įdarą: į varškę suberkite druską, cukrų ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Paruoštą tešlą iškočiokite ir išpjaukite apskritimus. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite įdaro, tada sujungkite kraštus ir suformuokite koldūnus.
Žingsnis 7
Nuolat maišydami virkite juos pasūdytame verdančiame vandenyje 5-8 minutes.
Žingsnis 8
Paruoštą patiekalą patiekite su grietine.
Kategorijos