Publikavimo data: 2024-06-08
Klasikiniai koldūnai su sviestu
Šį skanų patiekalą su mėsos įdaru mėgsta kiekviena šeima. Koldūnai yra labai sotūs, maistingi ir visų mėgstami miltiniai gaminiai su sultingu įdaru. Koldūnų giminaičiai yra gruziniški khinkali, itališki ravioliai, uzbekų manty ir net kiniški jiaozi.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Atidėkite pusę puodelio miltų iš viso miltų kiekio, kad galėtumėte pabarstyti darbinį paviršių minkydami tešlą. Persijokite likusius miltus, suformuokite įdubimą, supilkite šiltą vandenį, kiaušinį, augalinį aliejų ir druską.
Žingsnis 2
Kruopščiai išmaišykite ir minkykite tešlą apie 5-6 minutes, ji turi būti lygi, elastinga ir nelipti prie rankų. Suvyniokite ją į maišelį ir palikite 30 minučių.
Žingsnis 3
Suformuokite koldūnus. Padalykite tešlą į 4 lygias dalis ir kiekvieną iškočiokite kočėlu į maždaug 3 mm storio koldūnus. Naudokite specialų koldūnų pjaustytuvą.
Žingsnis 4
Ant išpjovos dėkite iškočiotą tešlos gabalėlį, sudėkite faršą, ant jo uždėkite mažus sviesto gabalėlius, uždenkite antru tešlos sluoksniu ir iškočiokite kočėlu. Koldūnus 15 minučių virkite dideliame kiekyje pasūdyto verdančio vandens arba užšaldykite šaldiklyje.
Kategorijos