Publikavimo data: 2024-06-08
Klasikiniai koldūnai su vyšniomis
Klasikinis varenyky su vyšniomis yra tradicinis ukrainietiškas patiekalas iš neraugintos tešlos, įdarytas šviežiomis vyšnių uogomis. Šis patiekalas perteikia visą savo kilmės šalies estetiką. Šviežios uogos patiekalui suteikia sultingo ir originalaus skonio, švelnaus ir stebinančio pranašumo. Patiekalas tinka šeimai ar draugiškiems pietums, taip pat užkandžiui. Nuo jo skonio ir aromato kiekvienas liks sužavėtas.
Žingsnis 1
Giliame dubenyje sumaišykite miltus, vandenį, kiaušinį ir druską. Supilkite grietinę ir išminkykite tešlą. Palikite pastovėti 20 minučių.
Žingsnis 2
Iš atšildytų vyšnių nuspauskite sultis ir išimkite kauliukus. Iškočiokite tešlą ir specialia formele išpjaukite apskritimus. Kiekvieną apskritimą pabarstykite cukrumi.
Žingsnis 3
Ant kiekvieno apskritimo su cukrumi uždėkite po vyšnią. Užspauskite kraštus ir suformuokite koldūnus.
Žingsnis 4
Pastatykite puodą su vandeniu ant ugnies, kol užvirs. Tada pasūdykite ir supilkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus. Įmeskite koldūnus ir virkite juos 3 minutes.
Kategorijos