Publikavimo data: 2025-08-18
Klasikiniai makaronai su brokoliais ir krevetėmis
Šiuo metu labai populiari Viduržemio jūros regiono virtuvė, todėl itališki makaronai yra labai populiarūs tarp namų šeimininkių. Šis patiekalas dera beveik su visais maisto produktais. Mūsų receptas tikrai tiks šeimininkėms, norinčioms paįvairinti šeimos mitybą lengvais ir sveikais produktais. Brokoliai ir jūros gėrybės yra sveiki produktai, kurių sudėtis turtinga, o kalorijų kiekis nedidelis.
Žingsnis 1
Paruoštus brokolius padalykite į žiedynus. Jei žiedynai dideli, perpjaukite juos peiliu į dvi dalis. Ant ugnies pastatykite puodą su vandeniu, užvirinkite ir įberkite druskos. Sudėkite brokolius į verdantį vandenį ir virkite 5 minutes. Išimkite iš puodo ir perliekite šaltu vandeniu.
Žingsnis 2
Fettuccini makaronus sudėkite į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu. Išmaišykite ir užvirinkite. Virkite 6 minutes, kol išvirs. Virimo laikas gali skirtis priklausomai nuo makaronų rūšies, todėl patikrinkite ant pakuotės. Nusausinkite.
Žingsnis 3
Susmulkinkite česnaką mažais kubeliais. Stambiai sukapokite petražoles. Parmezaną sutarkuokite smulkia tarka. Įkaitinkite keptuvę, įdėkite sviesto, supilkite saulėgrąžų aliejų. Sudėkite smulkintą česnaką ir pusę minutės pakepinkite. Į keptuvę sudėkite nuluptas krevetes ir kepkite po minutę iš abiejų pusių.
Žingsnis 4
Supilkite grietinėlę į puodą ir užvirinkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Sudėkite brokolius, petražoles, tarkuotą parmezaną ir raudonėlį. Dalį tarkuoto sūrio pasilikite patiekimui. Gerai išmaišykite ir išjunkite dujas.
Kategorijos