Klasikiniai rauginti kopūstai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Klasikiniai rauginti kopūstai

Klasikiniai rauginti kopūstai kilę iš Kinijos III a. pr. m. e. - ten buvo rauginami kiniški (pak-choy) arba Pekino kopūstai. Slavų tautos apie šį receptą sužinojo IX a., kai kopūstus į Juodosios jūros regiono teritoriją atvežė graikų kolonistai. Yra ir kitų patiekalo kilmės versijų, todėl nėra žinoma, kas iš tikrųjų sugalvojo šį kopūstų gaminimo būdą.
Gaminimo laikas
4370 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
46 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
2 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.64/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikiniai rauginti kopūstai Žingsnis 1
Paruoškite pagrindinius ingredientus. Kopūstus sudėkite į gilų dubenį, įberkite druskos ir sutrinkite rankomis. Į kopūstus sudėkite morkas, pipirus ir lauro lapą, sumaišykite ir dar kartą sutrinkite.

Žingsnis 2

Klasikiniai rauginti kopūstai Žingsnis 2
Sudėkite kopūstus į stiklainius. Paruoštus kopūstus sudėkite į stiklinius stiklainius arba puodus. Kopūstus sandariai sukraukite, lengvai suspausdami juos ranka.

Žingsnis 3

Klasikiniai rauginti kopūstai Žingsnis 3
Palikite kopūstus raugti. Uždenkite stiklainius dangteliais ir palikite 2 dienas kambario temperatūroje. Kartą per dieną kopūstus pradurkite mediniu iešmeliu, kad išsiskirtų rūgimo metu susidariusios dujos. Pasibaigus rūgimo procesui, stiklainius uždarykite dangteliais ir padėkite į šaldytuvą dar vienai dienai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos