Publikavimo data: 2024-05-25
Klasikiniai rauginti kopūstai
Klasikiniai rauginti kopūstai kilę iš Kinijos III a. pr. m. e. - ten buvo rauginami kiniški (pak-choy) arba Pekino kopūstai. Slavų tautos apie šį receptą sužinojo IX a., kai kopūstus į Juodosios jūros regiono teritoriją atvežė graikų kolonistai. Yra ir kitų patiekalo kilmės versijų, todėl nėra žinoma, kas iš tikrųjų sugalvojo šį kopūstų gaminimo būdą.
Žingsnis 1
Paruoškite pagrindinius ingredientus. Kopūstus sudėkite į gilų dubenį, įberkite druskos ir sutrinkite rankomis. Į kopūstus sudėkite morkas, pipirus ir lauro lapą, sumaišykite ir dar kartą sutrinkite.
Žingsnis 2
Sudėkite kopūstus į stiklainius. Paruoštus kopūstus sudėkite į stiklinius stiklainius arba puodus. Kopūstus sandariai sukraukite, lengvai suspausdami juos ranka.
Žingsnis 3
Palikite kopūstus raugti. Uždenkite stiklainius dangteliais ir palikite 2 dienas kambario temperatūroje. Kartą per dieną kopūstus pradurkite mediniu iešmeliu, kad išsiskirtų rūgimo metu susidariusios dujos. Pasibaigus rūgimo procesui, stiklainius uždarykite dangteliais ir padėkite į šaldytuvą dar vienai dienai.
Kategorijos