Publikavimo data: 2025-08-17
Klasikiniai ukrainietiški kopūstai su įdaru
Įdaryti kopūstai - tai į kopūsto lapą suvyniotas kvapnios maltos mėsos gabalėlis. Jie iš anksto apkepinami aliejuje arba kiaulienos taukuose ir troškinami padaže. Manoma, kad įdaryti kopūstai yra ukrainiečių virtuvės patiekalas, nors jie gaminami įvairiose šalyse. Įdarytų kopūstų populiarumo priežastys akivaizdžios. Patiekalas labai skanus, jį galima paruošti kaip pusfabrikatį ir laikyti šaldiklyje, paskui greitai pašildyti ir patiekti į stalą.
Žingsnis 1
Ryžius arba ryžių kruopas nuplaukite šaltame vandenyje ir virkite, kol išvirs iki pusės. Jei norint pasigaminti trapius ryžius, reikia imti 1:2 vandens, šiuo atveju imkite 1:1 vandens, t. y. tiek pat, kiek ryžių.
Žingsnis 2
Atsargiai išpjaukite baltagūžio kopūsto šerdį ir įmeskite į verdantį vandenį ant silpnos ugnies pjautine puse žemyn. Virkite 2-3 minutes, tada pradėkite šalinti šakutę nuo viršaus. Šiame etape svarbu stebėti, kad kopūstų lapai nepervirtų.
Žingsnis 3
Labai smulkiai supjaustykite svogūnus ir sutarkuokite morkas. Į keptuvę įpilkite augalinio aliejaus ir kepkite svogūnus bei morkas, kol suminkštės ir taps aromatingi. Stebėkite, kad daržovės nesudegtų - tai gali sugadinti kopūstų faršą.
Žingsnis 4
Iš kiaulienos pagaminkite maltinukus, naudodami mėsmalę, druską, pipirus, virtus ryžius ir pakepintus svogūnus bei morkas. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 5
Pradėkite vynioti įdarytus kopūstus. Ant kopūsto lapo krašto dėkite 1 valgomąjį šaukštą įdaro ir susukite į voką ar trikampį. Jei ant lapo yra storų gyslų, atsargiai jas nupjaukite peiliu.
Žingsnis 6
Stenkitės, kad įdaryti kopūstai būtų kuo mažesni, kad jie būtų tvarkingi. Įdarytus kopūstus tvirtai įdėkite į katilą arba formą, kad troškinant lapai neišsiskleistų.
Žingsnis 7
Atskirame dubenyje sumaišykite pomidorų pastą ir grietinę, įpilkite ½ puodelio šalto vandens ir išmaišykite. Tolygiai užpilkite ant paruoštų kopūstų faršo puode arba formoje.
Žingsnis 8
Ant viršaus užberkite likusius lapus ir virkite ant silpnos ugnies apie 60 minučių. Baigiantis virimo laikui, nuimkite dangtį ir 5-7 min. pašaukite į gerai įkaitintą orkaitę.
Kategorijos