Publikavimo data: 2024-06-12
Klasikinis babaganoush
"Babaganoush" yra ryškus rytietiškos virtuvės atstovas. Klasikinį šio patiekalo receptą sudaro baklažanai, supjaustyti į tyrę su įvairiais prieskoniais. Prieš gaminant tyrę daržovės kepamos orkaitėje arba skrudinamos ant atviros ugnies. Pastarasis būdas patiekalui suteikia kepsnių kvapą, tačiau ne visi turi galimybę susikurti ugnį baklažanams kepti. Todėl dažniausiai jie kepami orkaitėje.
Žingsnis 1
Baklažanus subadykite šakute, kad iškeptų tolygiai.
Žingsnis 2
Sudėkite baklažanus į kepimo formą, pabarstykite druska ir kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.
Žingsnis 3
Nulupkite baklažanus nuo odelės.
Žingsnis 4
Sudėkite baklažanus, tahini, alyvuogių aliejų, česnaką, citrinos sultis, prieskonius ir druską į trintuvą.
Žingsnis 5
Visus ingredientus susmulkinkite trintuvu, kol jie taps tyre.
Žingsnis 6
Perkelkite užkandį į lėkštę ir patiekite papuošę šviežiomis žolelėmis.
Kategorijos