Klasikinis babaganoush pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Klasikinis babaganoush

"Babaganoush" yra ryškus rytietiškos virtuvės atstovas. Klasikinį šio patiekalo receptą sudaro baklažanai, supjaustyti į tyrę su įvairiais prieskoniais. Prieš gaminant tyrę daržovės kepamos orkaitėje arba skrudinamos ant atviros ugnies. Pastarasis būdas patiekalui suteikia kepsnių kvapą, tačiau ne visi turi galimybę susikurti ugnį baklažanams kepti. Todėl dažniausiai jie kepami orkaitėje.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
132 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.67/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis babaganoush Žingsnis 1
Baklažanus subadykite šakute, kad iškeptų tolygiai.

Žingsnis 2

Klasikinis babaganoush Žingsnis 2
Sudėkite baklažanus į kepimo formą, pabarstykite druska ir kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

Žingsnis 3

Klasikinis babaganoush Žingsnis 3
Nulupkite baklažanus nuo odelės.

Žingsnis 4

Klasikinis babaganoush Žingsnis 4
Sudėkite baklažanus, tahini, alyvuogių aliejų, česnaką, citrinos sultis, prieskonius ir druską į trintuvą.

Žingsnis 5

Klasikinis babaganoush Žingsnis 5
Visus ingredientus susmulkinkite trintuvu, kol jie taps tyre.

Žingsnis 6

Klasikinis babaganoush Žingsnis 6
Perkelkite užkandį į lėkštę ir patiekite papuošę šviežiomis žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos