Publikavimo data: 2024-06-22
Klasikinis babaganušas su rūkyta paprika ir sezamų aliejumi
"Babaganoush" - tai aštrus baklažanų užkandis, kilęs iš Artimųjų Rytų. Nors babaganušui paruošti reikia laiko, jį lengva pagaminti. Užkandžiui skirti baklažanai paprastai kepami. Geriausias skonis išgaunamas, kai daržovės kepamos ant grotelių. O baklažanus rekomenduojama kepti tol, kol jie apanglėja. Jei po ranka neturite kepsninės, pakaks ir įprastos orkaitės. Paruoškite babaganoush su rūkyta paprika ir sezamų aliejumi pagal šį receptą. Labai skanu!
Žingsnis 1
Keliose vietose baklažanus subadykite šakute, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska. Suvyniokite baklažaną į foliją ir siųskite į orkaitę kepti 40-50 min. 180 °C temperatūroje. Baklažano vidus turi būti labai minkštas.
Žingsnis 2
Atvėsinkite baklažaną ir nulupkite odelę. Kad būtų patogiau, minkštimą galite iškrapštyti šaukštu. Baklažano minkštimą susmulkinkite peiliu ir sudėkite į gilų dubenį.
Žingsnis 3
Į baklažanus suberkite smulkintą kalendrą, česnako skiltelę, zirą, sezamų aliejų, tahini, citrinos sultis ir rūkytą papriką.
Žingsnis 4
Viską sumaišykite. Pagal skonį pasūdykite babaganoush. Paruošta.
Žingsnis 5
Sudėkite babaganoush į dubenį ir papuoškite žiupsneliu rūkytos paprikos. Patiekite babaganoush kartu su kukurūzų traškučiais. Mėgaukitės!
Kategorijos