Klasikinis babaganušas su rūkyta paprika ir sezamų aliejumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Klasikinis babaganušas su rūkyta paprika ir sezamų aliejumi

"Babaganoush" - tai aštrus baklažanų užkandis, kilęs iš Artimųjų Rytų. Nors babaganušui paruošti reikia laiko, jį lengva pagaminti. Užkandžiui skirti baklažanai paprastai kepami. Geriausias skonis išgaunamas, kai daržovės kepamos ant grotelių. O baklažanus rekomenduojama kepti tol, kol jie apanglėja. Jei po ranka neturite kepsninės, pakaks ir įprastos orkaitės. Paruoškite babaganoush su rūkyta paprika ir sezamų aliejumi pagal šį receptą. Labai skanu!
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
139 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
5 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.94/5 (31 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis babaganušas su rūkyta paprika ir sezamų aliejumi Žingsnis 1
Keliose vietose baklažanus subadykite šakute, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska. Suvyniokite baklažaną į foliją ir siųskite į orkaitę kepti 40-50 min. 180 °C temperatūroje. Baklažano vidus turi būti labai minkštas.

Žingsnis 2

Klasikinis babaganušas su rūkyta paprika ir sezamų aliejumi Žingsnis 2
Atvėsinkite baklažaną ir nulupkite odelę. Kad būtų patogiau, minkštimą galite iškrapštyti šaukštu. Baklažano minkštimą susmulkinkite peiliu ir sudėkite į gilų dubenį.

Žingsnis 3

Klasikinis babaganušas su rūkyta paprika ir sezamų aliejumi Žingsnis 3
Į baklažanus suberkite smulkintą kalendrą, česnako skiltelę, zirą, sezamų aliejų, tahini, citrinos sultis ir rūkytą papriką.

Žingsnis 4

Klasikinis babaganušas su rūkyta paprika ir sezamų aliejumi Žingsnis 4
Viską sumaišykite. Pagal skonį pasūdykite babaganoush. Paruošta.

Žingsnis 5

Klasikinis babaganušas su rūkyta paprika ir sezamų aliejumi Žingsnis 5
Sudėkite babaganoush į dubenį ir papuoškite žiupsneliu rūkytos paprikos. Patiekite babaganoush kartu su kukurūzų traškučiais. Mėgaukitės!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos