Publikavimo data: 2024-06-22
Klasikinis bulvių košės receptas
Klasikinis bulvių košės receptas yra su pienu ir sviestu. Jei laikysitės šios technologijos, gausite "teisingos" kreminės konsistencijos, minkštą, sniego baltumo bulvių košę. Atkreipkite dėmesį, kad bulvių košę reikėtų gaminti iš seno derliaus bulvių (jaunose bulvėse nėra reikiamo kiekio krakmolo, todėl košė būna trapi). Šį patiekalą arba garnyrą pagaminti labai paprasta - išvirkite nuluptas bulves ir susmulkinkite jas iki pastos konsistencijos.
Žingsnis 1
Nulupkite bulves ir supjaustykite jas dideliais griežinėliais.
Žingsnis 2
Užpilkite bulves vandeniu. Uždenkite dangčiu ir palaukite, kol užvirs. Įdėkite lauro lapus. Kai užvirs, pasūdykite ir virkite ant vidutinės ugnies 15-20 minučių, kol suminkštės.
Žingsnis 3
Išimkite lauro lapus, nusausinkite bulves, sutrinkite jas trintuvu. Sudėkite sviestą ir pamažu supilkite pieną.
Žingsnis 4
Bulvių košę sudėkite į lėkštę. Bulvių košę galima patiekti su bet kokiu kitu patiekalu - daržovėmis, mėsa ar žuvimi. Mėgaukitės.
Kategorijos