Publikavimo data: 2024-05-20
Klasikinis bulvių pyragas
Bulvių pyragas gali būti ypač skani naminio valgio dalis. Kad bulvės gerai iškeptų pyrage, prieš tai jas reikia išvirti. Kad įdaras būtų aromatingesnis ir sultingesnis, į jį galima įmaišyti prieskonių, kepintų lašinių ar šoninės gabalėlių. Jei bulvių pyragui tešla gaminama šviežia, ji greičiau iškeps ir turės mažiau kalorijų. Klasikinį bulvių pyrago receptą žingsnis po žingsnio lengva paruošti.
Žingsnis 1
Išvirkite bulves. Ant viryklės pastatykite puodą su vandeniu ir užvirkite. Tada 6-7 minutes virkite bulvių gabalėlius verdančiame vandenyje. Nusausinkite, atvėsinkite bulves ir sutrinkite jas šakute.
Žingsnis 2
Paruoškite tešlą su kefyru. Giliame dubenyje sumaišykite kiaušinius, kefyrą, majonezą, kepimo miltelius, cukrų, sodą ir žiupsnelį druskos. Maišykite iki vientisos konsistencijos. Suberkite persijotus miltus ir išminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Surinkite pyragą. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi, supilkite į ją pusę tešlos ir išlyginkite mentele. Tada ant tešlos tolygiai paskleiskite bulves. Apibarstykite druska, pipirais ir pabarstykite čiobreliais. Tada išdėliokite keptos vištienos juosteles. Ant viršaus supilkite likusią tešlą ir išlyginkite.
Žingsnis 4
Paruoškite pyragą. Į įkaitintos orkaitės vidurį įdėkite pyrago formą. Pyragą kepkite 30-40 minučių. Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.
Kategorijos