Publikavimo data: 2024-05-01
Klasikinis įdarytas kopūstas
Yra daugybė įdarytų kopūstų receptų: "tinginių", daržovių, mėsos, grybų ir kt. Klasikinis įdarytas kopūstas ruošiamas maltos mėsos ir ryžių pagrindu. Įdaras suvyniojamas į kopūstų lapus ir kepamas keptuvėje pomidorų padaže. Į šį receptą įeina malta kiauliena. Jei norite, ją galite pakeisti jautienos, jautienos ir kiaulienos arba vištienos faršu. Norint sutaupyti laiko, verta nusipirkti paruoštos atšaldytos maltos mėsos.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą įdarytiems kopūstams. Svogūnus ir morkas 2-3 min. pakepinkite augaliniame aliejuje, kol taps auksinės spalvos. Sumaišykite maltą mėsą su ryžiais. Į maltą mėsą įmaišykite troškintas daržoves. Išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite įdarytus kopūstus. Į kiekvieną kopūsto lapą įdėkite faršo ir susukite taip, kad turinys neišbyrėtų. Gilios keptuvės dugną išklokite kopūstų lapais. Ant jų sudėkite įdarytus kopūstus. Uždenkite likusiais kopūstų lapais. Įdarytus kopūstus užpilkite vandeniu taip, kad jis juos visiškai apsemtų. Virkite ant vidutinės ugnies 30 minučių. Po to įpilkite pomidorų sulčių, druskos ir pipirų pagal skonį, lauro lapą ir virkite dar 20-30 minučių.
Kategorijos