Publikavimo data: 2024-02-04
Klasikinis julienas su grybais receptas
Julienne - tai specialus būdas supjaustyti jaunas daržoves plonais šiaudeliais. Tačiau mes labiau įpratę manyti, kad patiekalo pavadinimas yra julienne su grybais ir sūriu. Klasikinis julienas ruošiamas su grybais, tačiau dažniausiai į patiekalą dedama papildomų ingredientų, dažniausiai - vištienos filė. Šių produktų ir švelnaus grietinėlės padažo derinys julieną padaro nekintamai gardų.
Žingsnis 1
Vištienos filė nuplaukite ir supjaustykite plokščiais griežinėliais. Grybus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Nulupkite svogūnus ir supjaustykite nedideliais kubeliais, stambiai sutarkuokite sūrį. Paruoškite specialius indus džiūvėsėliams - tai gali būti kokteilinės arba krembriulė. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Atskirai pakepinkite svogūnus, tada grybus, kol jie taps auksiniai. Į keptuvę juos dėkite nedidelėmis porcijomis - tai būtina, kad jie ne troškintųsi savo sultyse, o keptųsi.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą: sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies nuolat maišydami pakepinkite miltus. Kai pradės šviesiai ruduoti, sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę, nuolat maišydami, kad neliktų gumuliukų, įberkite druskos ir muskato riešuto. geriausia grietinėlę užvirinti ir supilti karštą.
Žingsnis 4
Kai padažas sutirštės, sudėkite į jį grybus, filė ir svogūnus.
Žingsnis 5
Gerai išmaišykite, jei reikia, pagardinkite pipirais ir druska. Troškinkite 1-2 minutes, tada nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 6
Masę paskirstykite į kokotus, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 180 °C temperatūroje 15-20 minučių. Per tą laiką ant paviršiaus turėtų susidaryti lengva sūrio plutelė.
Žingsnis 7
Paruoštą julieną patiekite kokosuose.
Kategorijos