Klasikinis julienas su grybais receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Klasikinis julienas su grybais receptas

Julienne - tai specialus būdas supjaustyti jaunas daržoves plonais šiaudeliais. Tačiau mes labiau įpratę manyti, kad patiekalo pavadinimas yra julienne su grybais ir sūriu. Klasikinis julienas ruošiamas su grybais, tačiau dažniausiai į patiekalą dedama papildomų ingredientų, dažniausiai - vištienos filė. Šių produktų ir švelnaus grietinėlės padažo derinys julieną padaro nekintamai gardų.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
165 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Riešutai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.05/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis julienas su grybais receptas Žingsnis 1
Vištienos filė nuplaukite ir supjaustykite plokščiais griežinėliais. Grybus nuplaukite ir supjaustykite griežinėliais. Nulupkite svogūnus ir supjaustykite nedideliais kubeliais, stambiai sutarkuokite sūrį. Paruoškite specialius indus džiūvėsėliams - tai gali būti kokteilinės arba krembriulė. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.

Žingsnis 2

Klasikinis julienas su grybais receptas Žingsnis 2
Atskirai pakepinkite svogūnus, tada grybus, kol jie taps auksiniai. Į keptuvę juos dėkite nedidelėmis porcijomis - tai būtina, kad jie ne troškintųsi savo sultyse, o keptųsi.

Žingsnis 3

Klasikinis julienas su grybais receptas Žingsnis 3
Paruoškite padažą: sausoje keptuvėje ant vidutinės ugnies nuolat maišydami pakepinkite miltus. Kai pradės šviesiai ruduoti, sudėkite sviestą ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite grietinėlę, nuolat maišydami, kad neliktų gumuliukų, įberkite druskos ir muskato riešuto. geriausia grietinėlę užvirinti ir supilti karštą.

Žingsnis 4

Klasikinis julienas su grybais receptas Žingsnis 4
Kai padažas sutirštės, sudėkite į jį grybus, filė ir svogūnus.

Žingsnis 5

Klasikinis julienas su grybais receptas Žingsnis 5
Gerai išmaišykite, jei reikia, pagardinkite pipirais ir druska. Troškinkite 1-2 minutes, tada nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 6

Klasikinis julienas su grybais receptas Žingsnis 6
Masę paskirstykite į kokotus, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 180 °C temperatūroje 15-20 minučių. Per tą laiką ant paviršiaus turėtų susidaryti lengva sūrio plutelė.

Žingsnis 7

Klasikinis julienas su grybais receptas Žingsnis 7
Paruoštą julieną patiekite kokosuose.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos