Publikavimo data: 2024-05-15
Klasikinis kepsnys kiaušinyje
Žingsnis 1
Stalą išklokite maistine plėvele, sudėkite mėsą ir iš visų pusių uždenkite maistine plėvele. Kruopščiai apskrudinkite, kepsnys turi būti ne storesnis kaip 2 cm. Supjaustykite į 4 vienodas dalis, pagal skonį pagardinkite juodaisiais pipirais ir druska.
Žingsnis 2
Paruoškite leesoną. Giliame dubenyje sumaišykite tarkuotą sūrį su žaliais kiaušiniais. Kruopščiai išmaišykite, kol kiaušinių mišinys taps vientisas. Šiame mišinyje apvoliokite jautienos kepsnius. Kepkite svieste ar kitame aliejuje ant silpnos ugnies, kol apskrus.
Žingsnis 3
Į tą pačią keptuvę suberkite džiovintus ryžius ir tiksliai įpilkite sviesto. Supilkite į keptuvę stiklinę karšto vandens ir virkite ant silpnos ugnies 4-5 minutes. Supilkite antrą puodelį vandens ir virkite, kol suminkštės.
Žingsnis 4
Atskirkite ryžius nuo vandens ir sudėkite į plokščią lėkštę. Ant viršaus sudėkite jautienos kepsnius, apšlakstykite pomidorų padažu ir pabarstykite citrinos žievele.
Kategorijos