Publikavimo data: 2024-05-26
Klasikinis khinkali
Gruziniškų chinkali gaminimas turi daug subtilybių: nuo būtinybės ilgai minkyti tešlą iki dailiai suformuotų raukšlių, kurių skaičius dažnai lemia virėjo įgūdžius. Dažnai į klasikinio khinkali įdarą visai nededama žalumynų, tačiau saujelė kalendrų ir petražolių nesugadins įdaro, bet padarys jį daug kvapnesnį ir skanesnį. Khinkali patiekiamas tik karštas, tradiciškai be papildomų padažų ir valgomas tik rankomis, nenaudojant šakutės ar peilio.
Žingsnis 1
Paruoškite tešlą. Išsijokite miltus ant stalo, padarykite juose duobutę ir įberkite druskos. Palaipsniui į vidurį pilkite vandenį, nuo kraštų į centrą pamažu rinkdami miltus - tai patogu daryti šakute. Tada rankomis išminkykite tešlą į tvirtą, elastingą tešlą. Paruoštą tešlą suvyniokite į maišelį arba maistinę plėvelę ir palikite 1 valandą pailsėti.
Žingsnis 2
Paruoškite faršą. Jautieną smulkiai supjaustykite peiliu. Giliame dubenyje sumaišykite maltą jautieną, svogūną, susmulkintas žoleles, druską, hopeli-suneli ir pipirus. Gerai išmaišykite faršą ir nedidelėmis porcijomis supilkite į ją vandenį, po kiekvieno vandens įpylimo pamaišydami. Maltinukai turi gautis gana skysti, kaip grietinė.
Žingsnis 3
Išformuokite khinkali. Tešlą supjaustykite į 2-3 dalis. Kiekvieną gabalėlį pakaitomis iškočiokite ant miltais pabarstyto stalo ir dubenėliu išpjaukite vienodus maždaug 12-15 cm skersmens ir maždaug 2 mm storio apskritimus. Į kiekvieno apskritimo vidurį įdėkite po 1 valgomąjį šaukštą maltos mėsos ir užspauskite khinkali, tešlos kraštus užlenkdami ties viduriu. Paskutinę klostę apvyniokite aplink kitas, sujungdami jas su pirmąja, šiek tiek pasukite uodegą prieš laikrodžio rodyklę ir peiliu nupjaukite uodegos viršų.
Žingsnis 4
Išvirkite khinkali. Giliame puode užvirinkite ir pasūdykite vandenį. Į verdantį vandenį sudėkite nedidelį kiekį khinkali ir pamaišykite, kad nepriliptų prie dugno. Virkite khinkali apie 15 minučių ir nukoškite samčiu.
Kategorijos