Publikavimo data: 2024-06-08
Klasikinis koldūnų su jautiena ir kiauliena receptas
Koldūnai - senas tradicinis rusų patiekalas, kilęs iš Uralo ir Sibiro, bet paplitęs visur. Koldūnai yra skanūs, maistingi, sveiki, nesunkiai paruošiami ir labai prieinami. Jei dar nemokate jų gaminti, atkreipkite dėmesį į šį receptą, jis užkariaus jūsų artimųjų širdis.
Žingsnis 1
Miltus supilkite į dubenį, įmuškite kiaušinį ir druską, išmaišykite šakute ir palaipsniui supilkite šiltą vandenį bei išminkykite. Tešla turi būti vientisa ir elastinga, suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir palikite pailsėti apie 30 minučių.
Žingsnis 2
Įdarui paruošti mėsą ir svogūnus sumalkite mėsmale, pasūdykite, gerai išmaišykite ir įdėkite į šaldiklį maždaug 30 minučių. Užšaldyti koldūnai bus sultingi ir minkšti.
Žingsnis 3
Iškočiokite ploną tešlos lakštą ir išpjaukite tinkamo skersmens apskritimus. Į pagrindo vidurį įdėkite gabalėlį maltos mėsos, suspauskite koldūną apskritimu ir sulipdykite uodegėles. Taip iškepkite visą įdarą.
Žingsnis 4
Pasiruoškite miltais pabarstytą medinę lentą ir sudėkite ant jos žalius koldūnus. Įdėkite juos į šaldiklį, o tada sudėkite į maišelį. Užšaldytus koldūnus sunaudokite per mėnesį. Koldūnams virti paimkite puodą vandens, įberkite šiek tiek druskos ir užvirinkite. Virkite verdančiame vandenyje bent 10 minučių, tada paragaukite ir patikrinkite, ar tešla gerai išvirė.
Kategorijos