Publikavimo data: 2025-08-20
Klasikinis mantas su mėsa ir moliūgais
Mantas iš nacionalinio patiekalo jau seniai tapo tarptautiniu. Jie gaminami visur ir visada. Eksperimentuojama su įdarais, formomis, patiekimu. Tačiau, ko gero, klasikiniai su mėsa ir moliūgais visada išlieka mėgstamiausi. Nes jie skanūs, nes sultingi.
Žingsnis 1
Miltus sumaišykite su druska.
Žingsnis 2
Įpilkite vandens ir 2 šaukštus augalinio aliejaus.
Žingsnis 3
Užminkykite tvirtą tešlą. Suvyniokite į rutulį, uždenkite ir palikite 20 minučių pailsėti.
Žingsnis 4
Mėsą ir svogūną supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite. Į maltą mėsą sudėkite stambiai tarkuotą moliūgą.
Žingsnis 5
Pagardinkite druska, pipirais, pagal pageidavimą įberkite žiros. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 6
Likusią tešlą plonai iškočiokite. Kiekvieną tešlos apskritimą aptepkite įdaru.
Žingsnis 7
Suformuokite norimą formą. Dėkite ant riebalais pateptų mantovatoriaus grotelių.
Žingsnis 8
45 minutes virkite garintuve ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 9
Paruoštus mantus nedelsdami išimkite iš grotelių.
Kategorijos