Klasikinis mėsos troškinys pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Klasikinis mėsos troškinys

Šiandien yra daugybė troškinių variantų, kaip sakoma, kiekvienam skoniui ir spalvai. Šiame straipsnyje bus galima susipažinti su klasikiniu mėsos troškiniu. Toks derinys kaip mėsa ir bulvės vertinamas jau tūkstančius metų. Manoma, kad šį patiekalą pirmą kartą pradėjo gaminti armėnai ir kaukaziečiai. Ir tarp šių tautų zapekanka būtent su šiuo įdaru dažniausiai vartojama per įvairias šventes.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
188 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis mėsos troškinys Žingsnis 1
Kepimo formą ištepkite saulėgrąžų aliejumi. Ant dugno sudėkite pusę tarkuotų bulvių, o ant viršaus - maltą mėsą. Apibarstykite druska, pipirais ir sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną.

Žingsnis 2

Klasikinis mėsos troškinys Žingsnis 2
Norėdami paruošti troškinio įdarą, atskirame inde sumaišykite: sūrį su likusiomis bulvėmis, kiaušinius, grietinę. Druską, pipirus ir gerai išmaišykite. Gautą masę sudėkite ant svogūnų. Kepkite 180° temperatūroje apie valandą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos