Publikavimo data: 2024-06-09
Klasikinis mėsos troškinys
Šiandien yra daugybė troškinių variantų, kaip sakoma, kiekvienam skoniui ir spalvai. Šiame straipsnyje bus galima susipažinti su klasikiniu mėsos troškiniu. Toks derinys kaip mėsa ir bulvės vertinamas jau tūkstančius metų. Manoma, kad šį patiekalą pirmą kartą pradėjo gaminti armėnai ir kaukaziečiai. Ir tarp šių tautų zapekanka būtent su šiuo įdaru dažniausiai vartojama per įvairias šventes.
Žingsnis 1
Kepimo formą ištepkite saulėgrąžų aliejumi. Ant dugno sudėkite pusę tarkuotų bulvių, o ant viršaus - maltą mėsą. Apibarstykite druska, pipirais ir sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną.
Žingsnis 2
Norėdami paruošti troškinio įdarą, atskirame inde sumaišykite: sūrį su likusiomis bulvėmis, kiaušinius, grietinę. Druską, pipirus ir gerai išmaišykite. Gautą masę sudėkite ant svogūnų. Kepkite 180° temperatūroje apie valandą.
Kategorijos