Publikavimo data: 2024-06-15
Klasikinis musakos receptas
Klasikinis musakos receptas gaminamas iš maltos ėrienos. Taip pat gali būti smulkinta ėriena arba jautienos ir ėrienos ar kiaulienos mišinys. Patiekalo tekstūrą suteiks iš anksto iki auksinės plutelės apkepta mėsa. Svarbi graikiško troškinio dalis yra baklažanai. Tai mažai kaloringas produktas, turintis vitaminų B, C ir mineralinių medžiagų. Mussakai graikai naudoja kietą ir sūrų sūrį - kefalotiri, tačiau vietoj jo tinka bet koks kietas sūris, pavyzdžiui, parmezanas arba čederis.
Žingsnis 1
Paruoškite faršą. Keptuvėje ant didelės ugnies įkaitinkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir sudėkite svogūnus. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir 3-5 minutes pakepinkite svogūnus. Tada į keptuvę sudėkite maltą mėsą, išmaišykite ir kepkite apie 3-5 min. Supilkite baltąjį vyną ir supjaustytus pomidorus. Kaitinkite ant silpnos ugnies 10-15 minučių. Įberkite muskato riešuto, mairūno, druskos, pipirų ir išspauskite česnako skiltelę. Išmaišykite ir retkarčiais pamaišydami troškinkite apie 5 minutes, kol skystis išgaruos.
Žingsnis 2
Paruoškite baklažanus. Šepetėliu baklažanus iš abiejų pusių lengvai patepkite alyvuogių aliejumi. Tada atsargiai išdėliokite juos ant grotelių ir 3-5 min. pašaukite į 200 °C temperatūros orkaitę.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Ant silpnos ugnies užkaiskite puodą arba nedidelį puodą. Ant dugno sudėkite sviestą ir jį ištirpinkite. Tada supilkite miltus ir maišydami kepkite apie 3 minutes, kol paruduos. Plona srovele supilkite karštą pieną, nuolat maišydami plaktuvu. Kai padažas taps tirštos grietinės konsistencijos, nuolat maišydami sudėkite trečdalį tarkuoto sūrio. Tada įberkite druskos ir pipirų. Padažą virkite 7-10 minučių, kol sutirštės.
Žingsnis 4
Iškepkite musaką. Gilią kepimo formą ištepkite alyvuogių aliejumi. Atsargiai sudėkite baklažanus pirmuoju sluoksniu ir apibarstykite trečdaliu tarkuoto sūrio. Tada sudėkite mėsos įdarą. Trečią sluoksnį užpilkite padažu. Paskirstykite jį po visą paviršių ir pabarstykite likusiu sūriu. Dėkite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę 45 minutėms. Iškepusią musaką leiskite 20 minučių atvėsti kambario temperatūroje, kad padažas sutirštėtų - priešingu atveju kepinį bus sunku tvarkingai supjaustyti.
Kategorijos