Publikavimo data: 2024-06-22
Klasikinis Onigiri receptas
Japonų virtuvė populiari daugelyje šalių, įskaitant Rusiją. Suši, suktinukai ir sašimiai taip įsitvirtino mūsų gyvenime, kad tiesiog nustojo būti egzotika. Tačiau ar kada nors bandėte onigiri? Onigiri - tai ryžių pyragas, įvyniotas į nori lapą. Įdaras gali būti bet koks. Ryžiai paprastai būna be padažo, ne taip, kaip suši. Siūlome pasigaminti klasikinį onigiri su lengvai sūdyta lašiša. Receptas labai paprastas, o rezultatas - sotus japoniško stiliaus užkandis.
Žingsnis 1
Lašišą supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Prieš ruošdami onigiri, atvėsinkite virtus ryžius iki kambario temperatūros. Taip juos bus lengviau virti ir onigiri nesubyrės. Paimkite 75 g virtų ryžių, sutrinkite ir šiek tiek suplokite.
Žingsnis 3
Lašišą sudėkite į ryžių pyragėlių vidurį.
Žingsnis 4
Įdarą uždenkite likusia puse ryžių. Švelniai sutankinkite ryžius rankomis, kad susidarytų trikampis.
Žingsnis 5
Nupjaukite plačią nori juostelę ir apvyniokite ją aplink onigiri. Baigta.
Žingsnis 6
Onigiri patiekite papuošę mikrožalumynais. Gero apetito!
Kategorijos