Publikavimo data: 2024-05-20
Klasikinis osetinų pyragas su bulvėmis
Klasikiniam osetinų pyrago su bulvėmis receptui įgyvendinti galite naudoti įvairių rūšių sūrį: bryndzą, Adygeisky, suluguni, mocarelą, kietąsias rūšis arba įvairių sūrių mišinį. Sūrį į įdarą geriau dėti, kol bulvės dar karštos. Tikrasis osetinų pyragas yra apvalios formos, panašus į lėkštę. Tešla turi būti plona, o bulvių su žolelėmis ir sūriu įdaras turi būti labai skanus, švelnus ir kvapnus. Tokie pyragai orkaitėje kepami labai greitai - apie 10 minučių.
Žingsnis 1
Užminkykite tešlą. Sumaišykite šiltą pieną, mieles ir cukrų. Maišykite, kol mielės ištirps. Palaipsniui įmaišykite 1,5 puodelio persijotų miltų. Gerai išminkykite tešlą. Įmaišykite likusius miltus, sviestą ir druską. Minkykite tešlą 10 minučių, kol ji bus minkšta ir nelipni. Padalykite tešlą į tris dalis ir kiekvieną iškočiokite į rutuliuką.
Žingsnis 2
Sumaišykite faršą. Bulves supjaustykite nedideliais gabalėliais ir 20 minučių virkite pasūdytame vandenyje. Nusausinkite ir sutrinkite bulves. Sūrį sutarkuokite stambia tarka, sumaišykite su bulvėmis. Smulkiai supjaustykite krapus, petražoles ir kalendras ir įmaišykite į įdarą. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Suformuokite pyragus. Kiekvieną tešlos rutuliuką iškočiokite į 1 cm storio paplotėlį. Į vidurį dėkite trečdalį įdaro. Tešlą aplink įdarą suriškite į "mazgą", gerai suspauskite ir pašalinkite tešlos perteklių. Apverskite siūle žemyn ir atsargiai iškočiokite 2 cm storio pyragą. Pyrago viduryje padarykite skylutę, kad išeitų garai.
Žingsnis 4
Iškepkite pyragus. Atskirkite kiaušinio trynį nuo baltymo. Trynį sumaišykite su pienu. Šiuo mišiniu aptepkite pyragą. Pyragą kepkite 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Kategorijos