Publikavimo data: 2024-06-11
Klasikinis plovas su kalakutienos filė
Ryžiai laikomi sudėtingų angliavandenių, svarbių aminorūgščių, vitaminų ir mikroelementų šaltiniu. Juose yra B grupės vitaminų (B1, B2, B3 ir B6), kurie turi įtakos žmogaus nervų sistemai. Savo ruožtu kalakutienoje gausu baltymų, vitaminų ir mineralinių medžiagų. Kalakutienoje taip pat yra daug fosforo, beveik tiek pat, kiek ir žuvyje.
Žingsnis 1
Paruoškite katilą arba keptuvę, supilkite augalinį aliejų ir įkaitinkite. Kepkite svogūną 7 minutes. Sudėkite kalakutienos filė, išmaišykite ir kepkite 10 minučių. Tada sudėkite morkas ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Tada pagal skonį įberkite pipirų, lauro lapų, druskos ir prieskonių. Supilkite vandenį (jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens verdant ryžius, jei ryžiai bus sausi) ir sudėkite ryžius, uždenkite dangčiu. Kai plovas užvirs, virkite ant vidutinės ugnies dar 10 minučių.
Žingsnis 3
Tuomet atidarykite dangtį ir atsargiai pamaišykite ryžius. Į ryžius įmaišykite česnaką ir troškinkite dar 10 minučių. Po 10 minučių išjunkite ugnį ir išimkite česnaką iš ryžių. Uždenkite katilą (keptuvę) ir leiskite plovui pastovėti 10 minučių.
Kategorijos