Klasikinis plovas su kiauliena pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Klasikinis plovas su kiauliena

Klasikinis plovas - tai ne ryžių košė su mėsa, o ypatingu būdu paruoštas kulinarinis delikatesas. Šimtus metų uzbekai tobulino tikro plovo gaminimo technologiją. Šis nuostabus patiekalas džiugins savo skoniu ir maloniu aromatu.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
150 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis plovas su kiauliena Žingsnis 1
Į įkaitintą keptuvę ar katilą sudėkite svogūną ir kepkite, kol jis įgaus auksinę spalvą. Tada jį ištraukite, o į aliejų sudėkite mėsą ir kepkite, kol ji taps auksinė.

Žingsnis 2

Klasikinis plovas su kiauliena Žingsnis 2
Apkepinus mėsą, sudėkite svogūnus, morkas, viską gerai išmaišykite ir kepkite toliau. Įpilkite 2 puodelius karšto vandens, prieskonių, druskos. Uždenkite dangčiu ir virkite mėsą 20-25 min.

Žingsnis 3

Klasikinis plovas su kiauliena Žingsnis 3
Į mėsą suberkite švarius ryžius ir užpilkite vandeniu, kad vanduo apsemtų ryžius maždaug 2,5 cm. Tada virkite ryžius ir mėsą, kol vanduo išvirs.

Žingsnis 4

Klasikinis plovas su kiauliena Žingsnis 4
Tada suberkite ryžius į gumulą, uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą ir virkite dar 20 minučių. Kai plovas išvirs, palikite jį po dangčiu dar 15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos