Publikavimo data: 2024-06-08
Klasikinis plovas su kiauliena
Klasikinis plovas - tai ne ryžių košė su mėsa, o ypatingu būdu paruoštas kulinarinis delikatesas. Šimtus metų uzbekai tobulino tikro plovo gaminimo technologiją. Šis nuostabus patiekalas džiugins savo skoniu ir maloniu aromatu.
Žingsnis 1
Į įkaitintą keptuvę ar katilą sudėkite svogūną ir kepkite, kol jis įgaus auksinę spalvą. Tada jį ištraukite, o į aliejų sudėkite mėsą ir kepkite, kol ji taps auksinė.
Žingsnis 2
Apkepinus mėsą, sudėkite svogūnus, morkas, viską gerai išmaišykite ir kepkite toliau. Įpilkite 2 puodelius karšto vandens, prieskonių, druskos. Uždenkite dangčiu ir virkite mėsą 20-25 min.
Žingsnis 3
Į mėsą suberkite švarius ryžius ir užpilkite vandeniu, kad vanduo apsemtų ryžius maždaug 2,5 cm. Tada virkite ryžius ir mėsą, kol vanduo išvirs.
Žingsnis 4
Tada suberkite ryžius į gumulą, uždenkite dangčiu, sumažinkite kaitrą ir virkite dar 20 minučių. Kai plovas išvirs, palikite jį po dangčiu dar 15 minučių.
Kategorijos