Publikavimo data: 2025-08-19
Klasikinis plovas su vištienos filė ir kvapniais prieskoniais
Dalinuosi paprastu klasikinio plovo receptu. Jis aromatingas, sotus ir labai skanus.
Žingsnis 1
Ryžius apie 1 valandą pamirkykite šaltame vandenyje.
Žingsnis 2
Supjaustykite morkas riekelėmis.
Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 4
Vištienos filė supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 5
Katile, kuriame bus verdamas plovas, įkaitinkite aliejų. Apkepkite svogūnus ir morkas.
Žingsnis 6
Į daržoves sudėkite vištienos filė ir troškinkite, kol suminkštės. Įberkite druskos, plovo prieskonių ir žiros.
Žingsnis 7
Ryžius nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Sudėkite juos ant keptuvės viršaus ir užpilkite verdančiu vandeniu. Vanduo turėtų būti 1 cm virš ryžių. Į vidurį įdėkite česnako galvutę.
Žingsnis 8
Uždenkite dangčiu. Sumažinkite kaitrą iki silpnos.
Žingsnis 9
Virkite po uždaru dangčiu, kol į ryžius įsigers visas vanduo. Tada nuimkite dangtį ir sumaišykite ryžius su mėsa ir daržovėmis.
Kategorijos