Klasikinis plovas su vištienos filė ir kvapniais prieskoniais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Klasikinis plovas su vištienos filė ir kvapniais prieskoniais

Dalinuosi paprastu klasikinio plovo receptu. Jis aromatingas, sotus ir labai skanus.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
148 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.67/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Klasikinis plovas su vištienos filė ir kvapniais prieskoniais Žingsnis 1
Ryžius apie 1 valandą pamirkykite šaltame vandenyje.

Žingsnis 2

Klasikinis plovas su vištienos filė ir kvapniais prieskoniais Žingsnis 2
Supjaustykite morkas riekelėmis.

Žingsnis 3

Klasikinis plovas su vištienos filė ir kvapniais prieskoniais Žingsnis 3
Svogūnus supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 4

Klasikinis plovas su vištienos filė ir kvapniais prieskoniais Žingsnis 4
Vištienos filė supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 5

Klasikinis plovas su vištienos filė ir kvapniais prieskoniais Žingsnis 5
Katile, kuriame bus verdamas plovas, įkaitinkite aliejų. Apkepkite svogūnus ir morkas.

Žingsnis 6

Klasikinis plovas su vištienos filė ir kvapniais prieskoniais Žingsnis 6
Į daržoves sudėkite vištienos filė ir troškinkite, kol suminkštės. Įberkite druskos, plovo prieskonių ir žiros.

Žingsnis 7

Klasikinis plovas su vištienos filė ir kvapniais prieskoniais Žingsnis 7
Ryžius nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Sudėkite juos ant keptuvės viršaus ir užpilkite verdančiu vandeniu. Vanduo turėtų būti 1 cm virš ryžių. Į vidurį įdėkite česnako galvutę.

Žingsnis 8

Klasikinis plovas su vištienos filė ir kvapniais prieskoniais Žingsnis 8
Uždenkite dangčiu. Sumažinkite kaitrą iki silpnos.

Žingsnis 9

Klasikinis plovas su vištienos filė ir kvapniais prieskoniais Žingsnis 9
Virkite po uždaru dangčiu, kol į ryžius įsigers visas vanduo. Tada nuimkite dangtį ir sumaišykite ryžius su mėsa ir daržovėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, česnakų sezonas, plovas, ryžių patiekalai, grūdų patiekalai, receptų knyga, plovas su sultenėmis, plovas su džiovintais vaisiais, jautienos vakarienė, plovas su abrikosais

Kategorijos