Publikavimo data: 2024-05-19
Klasikinis pyragas su kopūstais orkaitėje
Šeimininkėms, neturinčioms laiko ar noro eikvoti energijos tešlai minkyti ir kočioti, labai pravers greitai orkaitėje iškeptas pyragas su kopūstais. Jį lengva pagaminti: sumaišykite tešlos produktus, supjaustykite šviežią kopūstą, sumaišykite pagrindus ir iškepkite. Į klasikinio kopūstų pyrago įdarą paprastai dedama kiaušinių ir žolelių, sudėtį galite paįvairinti malta mėsa, pomidorais ir svogūnais. O vietoj baltagūžių kopūstų naudokite žiedinius kopūstus - pyragas išeis dar skanesnis.
Žingsnis 1
Paruoškite įdarą. Į puodą supilkite vandenį ir užvirinkite. Sudėkite žiedinių kopūstų žiedynus ir virkite, kol suminkštės, apie 10 minučių. Išmeskite žiedinius kopūstus į sietelį. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi, sudėkite svogūną ir kepkite 3-5 min. Tada sudėkite maltą mėsą ir kepkite maišydami, kol iškeps, retkarčiais pamaišydami, apie 10 minučių.
Žingsnis 2
Kol gaminamas įdaras, paruoškite tešlą. Sumažinkite sodos kiekį actu. Giliame dubenyje sumaišykite visus tešlai skirtus produktus (kiaušinius, majonezą, grietinę, miltus, druską, cukrų, sodą su actu). Suplakite maišytuvu.
Žingsnis 3
Suformuokite pyragą. Į formą supilkite maždaug pusę tešlos, sluoksniuokite įdarą: faršą, žiedinius kopūstus, pomidorus. Užpildykite likusia tešla.
Žingsnis 4
Iškepkite pyragą. Įdėkite formą su pyragu į įkaitintą 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 30 minučių.
Kategorijos