Klasikinis rizotas receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-01

Klasikinis rizotas receptas

Risotto yra vienas populiariausių itališkos virtuvės patiekalų. Pagrindiniai rizoto ingredientai yra apvalūs ryžiai, daržovių arba vištienos sultinys, svogūnai ir sviestas. Jei norite, galite naudoti priedus: grybus, jūros gėrybes, vištieną, daržoves. Tačiau visi variantai pagrįsti klasikiniu receptu, jį įvaldę galite lengvai paruošti rizotą, pridėję kitų ingredientų.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
152 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
16 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.94/5 (17 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis rizotas receptas Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus. Paruoškite likusius ingredientus. Ryžius kelis kartus nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus.

Žingsnis 2

Klasikinis rizotas receptas Žingsnis 2
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną.

Žingsnis 3

Klasikinis rizotas receptas Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.

Žingsnis 4

Klasikinis rizotas receptas Žingsnis 4
Keptuvėje, puode ar keptuvėje su aukštu šonu ištirpinkite sviestą ir supilkite augalinį aliejų.

Žingsnis 5

Klasikinis rizotas receptas Žingsnis 5
Į keptuvę suberkite svogūnus ir ant mažos ugnies 2-3 minutes pakepinkite, kol taps permatomi.

Žingsnis 6

Klasikinis rizotas receptas Žingsnis 6
Supilkite trečdalį sultinio į svogūnus ir užvirinkite.

Žingsnis 7

Klasikinis rizotas receptas Žingsnis 7
Tada į sultinį suberkite ryžius.

Žingsnis 8

Klasikinis rizotas receptas Žingsnis 8
Nuolat maišydami virkite rizotą ant silpnos ugnies, kol sultinys visiškai įsigers į ryžius. Įpilkite dar trečdalį sultinio ir pakartokite.

Žingsnis 9

Klasikinis rizotas receptas Žingsnis 9
Tada į šį (arba atskirą) puodą su ryžiais supilkite tarkuotą sūrį, žoleles, sviestą, druską ir maltus juoduosius pipirus pagal skonį.

Žingsnis 10

Klasikinis rizotas receptas Žingsnis 10
Kruopščiai išmaišykite rizotą ir palikite jį 5-7 minutes. Patiekite karštą rizotą su prancūziška bagete. Gero apetito!

Žingsnis 11

Klasikinis rizotas receptas Žingsnis 11
Klasikinį rizotą patiekite apibarstytą papildoma porcija sūrio, papuoštą šviežiomis žolelėmis ir citrinos skiltele.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos