Publikavimo data: 2024-02-01
Klasikinis rizotas receptas
Risotto yra vienas populiariausių itališkos virtuvės patiekalų. Pagrindiniai rizoto ingredientai yra apvalūs ryžiai, daržovių arba vištienos sultinys, svogūnai ir sviestas. Jei norite, galite naudoti priedus: grybus, jūros gėrybes, vištieną, daržoves. Tačiau visi variantai pagrįsti klasikiniu receptu, jį įvaldę galite lengvai paruošti rizotą, pridėję kitų ingredientų.
Žingsnis 1
Nulupkite svogūnus. Paruoškite likusius ingredientus. Ryžius kelis kartus nuplaukite, kol vanduo taps skaidrus.
Žingsnis 2
Smulkiais kubeliais supjaustykite svogūną.
Žingsnis 3
Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 4
Keptuvėje, puode ar keptuvėje su aukštu šonu ištirpinkite sviestą ir supilkite augalinį aliejų.
Žingsnis 5
Į keptuvę suberkite svogūnus ir ant mažos ugnies 2-3 minutes pakepinkite, kol taps permatomi.
Žingsnis 6
Supilkite trečdalį sultinio į svogūnus ir užvirinkite.
Žingsnis 7
Tada į sultinį suberkite ryžius.
Žingsnis 8
Nuolat maišydami virkite rizotą ant silpnos ugnies, kol sultinys visiškai įsigers į ryžius. Įpilkite dar trečdalį sultinio ir pakartokite.
Žingsnis 9
Tada į šį (arba atskirą) puodą su ryžiais supilkite tarkuotą sūrį, žoleles, sviestą, druską ir maltus juoduosius pipirus pagal skonį.
Žingsnis 10
Kruopščiai išmaišykite rizotą ir palikite jį 5-7 minutes. Patiekite karštą rizotą su prancūziška bagete. Gero apetito!
Žingsnis 11
Klasikinį rizotą patiekite apibarstytą papildoma porcija sūrio, papuoštą šviežiomis žolelėmis ir citrinos skiltele.
Kategorijos