Risotto, kaip ir pica, yra išskirtinis itališkos virtuvės patiekalas. Šio patiekalo subtilią ir skystą struktūrą lemia specialios ryžių rūšys, pavyzdžiui, "baldo" arba "arborio". Risotto su daržovėmis negalima vadinti klasikiniu, nes jame nėra vyno ir parmezano, tačiau risotto su ryžiais ir daržovėmis pasirodė esąs geriausias. Iš mūsų žingsnis po žingsnio pateikto recepto sužinosite, kaip lengvai ir greitai paruošti daržovių rizotą namuose!
Žingsnis 1
Nuplaukite ir nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite. Nulupkite ir nulupkite morkas ir supjaustykite maždaug 5x5 mm dydžio kubeliais. Nuplaukite papriką ir supjaustykite mažais kubeliais. Galite naudoti ir džiovintas paprikas. Išvirkite vištienos arba kalakutienos sultinį. Jei nenaudojate alkoholio, skysčio tūrį turėsite papildyti sultiniu. Išvirkite sultinį pagal šį apskaičiavimą. Pasiruoškite puodą ir keptuvę - geriausiai tinka ketaus keptuvė storu dugnu.
Žingsnis 2
Paruoškite vištienos arba daržovių sultinį. Sultinys turi būti tirštas. Užvirinkite sultinį, tada sumažinkite ugnį ir palaikykite tą pačią temperatūrą. Sultinys turi būti karštas, bet ne verdantis. daržovių sultinį galima gaminti iš morkų, svogūnų, ropių, salierų šaknų ir baltagūžių kopūstų su žiupsneliu kalendros ir dviem lauro lapais.
Žingsnis 3
Paruoškite mišrainę. Į keptuvę įpilkite 3 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus ir sudėkite smulkintą svogūną, česnaką ir morkas. Kepkite ant didelės ugnies 3-4 minutes. Stebėkite, kad ingredientai nesudegtų, retkarčiais pamaišykite. Morkos turėtų suminkštėti, o svogūnai tapti skaidrūs. Po to nusunkite aliejų ir išimkite daržoves. Aliejų naudokite ryžiams virti. vietoj alyvuogių aliejaus galite naudoti bet kokį kitą aliejų. Įskaitant sviestą ir bet kokį dietinį aliejų.
Žingsnis 4
Paruoškite grybus. Įkaitinkite 3 valgomuosius šaukštus aliejaus ir ant didelės ugnies kepkite grybus, kol jie taps auksinės spalvos, maždaug 5 minutes.
Žingsnis 5
Ryžius 2-3 minutes pakepinkite aromatizuotame aliejuje. Taip užtikrinama, kad ryžių šerdis taptų tvirta ir kepant nesugertų vandens.
Žingsnis 6
Supilkite vyną į ryžius ir užvirinkite. Virkite, kol sugers visą skystį ir išgaruos alkoholis.
Žingsnis 7
Atsargiai supilkite sultinį, kad jis taip pat apsemtų visą turinį, maždaug 100-120 ml. Maišykite, kol sultinys įsigers. Stebėkite, kad ryžiai nepriliptų prie dugno. Kai sultinys išgaruos, įpilkite antrą sultinio porciją ir vėl pakartokite šį veiksmą.
Žingsnis 8
Nuolat maišydami nedidelėmis porcijomis supilkite sultinį. Praėjus 15 minučių po to, kai ryžiai pradės virti, sudėkite papriką, kukurūzus, žaliuosius žirnelius, grybus ir pakepinkite. Pagardinkite druska ir pipirais. Nuolat maišykite ir įpilkite dar sultinio, kai ankstesnis sultinys išgaruos.
Žingsnis 9
Nukelkite puodą nuo ugnies. Leiskite rizotui 5-7 minutes pritraukti ir patiekite karštą.
Žingsnis 10
Kad patiekalas atrodytų įspūdingai, dalį rizoto papuoškite žolelėmis arba šviežiomis daržovėmis - morkomis ar šviežiomis paprikomis, apšlakstytomis citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.