Klasikinis šaltibarščių receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-23

Klasikinis šaltibarščių receptas

Anksčiau cholodetai buvo paplitę šiauriniuose regionuose. Iš kaulų išvirta mėsa su sultiniu buvo išnešama į šaltį, kad sustingtų, todėl ją buvo galima ilgai laikyti, ir buvo patogu pasiimti su savimi, pavyzdžiui, į medžioklę. Prireikus sultinį būdavo lengva pašildyti ir gauti sočią maistingą sriubą. Vėliau jai prigijo "caro patiekalo" pavadinimas, nes po puotų likdavo mėsos gabalėlių, kurie vėliau būdavo užpilami sultiniu ir paliekami tarnams. Šiandien cholodecas yra daugelio žmonių mėgstamas šventinis patiekalas.
Gaminimo laikas
1140 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
78 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (15 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis šaltibarščių receptas Žingsnis 1
Išvirkite mėsą. Sudėkite mėsą į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Nugriebkite susidariusias putas. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 5-6 valandas. Į sultinį sudėkite nuluptus svogūnus, morkas, druską, pipirus, lauro lapą ir krapus. Mėsą virkite 1 valandą ant silpnos ugnies. Išimkite mėsą ir daržoves ir perkoškite sultinį.

Žingsnis 2

Klasikinis šaltibarščių receptas Žingsnis 2
Paruoškite šaltibarščius. Atskirkite mėsą nuo kaulų ir atsargiai ją susmulkinkite. Sudėkite mėsą į paruoštus indus. Į kiekvieną indą įdėkite smulkinto česnako. Švelniai išmaišykite. Supilkite šiek tiek atvėsusį sultinį. Pastatykite į šaltą vietą, kad 12 valandų sustingtų. Kai visiškai sustings, atsargiai pašalinkite viršutinį nepermatomą riebalų sluoksnį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos