Publikavimo data: 2024-06-23
Klasikinis šaltibarščių receptas
Anksčiau cholodetai buvo paplitę šiauriniuose regionuose. Iš kaulų išvirta mėsa su sultiniu buvo išnešama į šaltį, kad sustingtų, todėl ją buvo galima ilgai laikyti, ir buvo patogu pasiimti su savimi, pavyzdžiui, į medžioklę. Prireikus sultinį būdavo lengva pašildyti ir gauti sočią maistingą sriubą. Vėliau jai prigijo "caro patiekalo" pavadinimas, nes po puotų likdavo mėsos gabalėlių, kurie vėliau būdavo užpilami sultiniu ir paliekami tarnams. Šiandien cholodecas yra daugelio žmonių mėgstamas šventinis patiekalas.
Žingsnis 1
Išvirkite mėsą. Sudėkite mėsą į puodą, užpilkite šaltu vandeniu ir užvirkite. Nugriebkite susidariusias putas. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 5-6 valandas. Į sultinį sudėkite nuluptus svogūnus, morkas, druską, pipirus, lauro lapą ir krapus. Mėsą virkite 1 valandą ant silpnos ugnies. Išimkite mėsą ir daržoves ir perkoškite sultinį.
Žingsnis 2
Paruoškite šaltibarščius. Atskirkite mėsą nuo kaulų ir atsargiai ją susmulkinkite. Sudėkite mėsą į paruoštus indus. Į kiekvieną indą įdėkite smulkinto česnako. Švelniai išmaišykite. Supilkite šiek tiek atvėsusį sultinį. Pastatykite į šaltą vietą, kad 12 valandų sustingtų. Kai visiškai sustings, atsargiai pašalinkite viršutinį nepermatomą riebalų sluoksnį.
Kategorijos