Publikavimo data: 2024-09-22
Klasikinis sočių bosnių salotų receptas.
Švelnios ir sultingos jūros gėrybių salotos, kurios neabejotinai patiks tiems, kurie jas mėgsta. Salotos "Maitinamasis bocmanas" yra labai skanios. Tai puiki ir ryški šventinio stalo puošmena. Šį patiekalą kaip įdomią naujovę galima paruošti ir Naujųjų metų proga, jei dar nebandėte gaminti ko nors panašaus. Nurodyto ingredientų kiekio užteks lygiai keturioms porcijoms.
Žingsnis 1
Kiaušinius išvirkite ir supjaustykite nedideliais kubeliais, neatskirdami trynių nuo baltymų. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.
Žingsnis 2
Įdėkite kalmarus į verdantį, šiek tiek pasūdytą vandenį ir virkite tris minutes. Juos taip pat supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 3
Atskirai supjaustykite žuvį mažais gabalėliais. Žuvyje neturi būti kaulų.
Žingsnis 4
Pradėkite dėlioti salotas. Salotas dėliokite sluoksniais. Apatinį sluoksnį sudaro žuvis, tada išdėliokite kiaušinius. Kiaušinių sluoksnį ant viršaus patepkite majonezu. Uždėkite kalmarų sluoksnį. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir galiausiai salotas papuoškite raudonųjų ikrų šlakeliu.
Kategorijos