Publikavimo data: 2024-06-22
Klasikinis žirnių košės receptas
Žirnių tyrė yra XVII a. jūreivių išradimas. Ilgų kelionių metu jie ant denio paskleisdavo žirnių, kurie dėl ilgo buvimo tiesioginiuose saulės spinduliuose tapdavo minkšti ir ne tokie kartūs. Tuomet jie buvo mirkomi jūros vandenyje ir plaunami tekančiu vandeniu, smulkinami ir verdami iki tyrės. Žirniai yra mažai kaloringas ir neįtikėtinai sveikas patiekalas, kuris būtinai turėtų atsirasti jūsų mitybos racione.
Žingsnis 1
Žirnius mirkykite 8 valandas (per naktį). Nusausinkite ir nuplaukite žirnius. Žirnius užvirinkite. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite 90 minučių. Prireikus įpilkite daugiau vandens. Kol žirniai verda, susmulkinkite svogūną ir česnaką. Apkepkite įkaitintoje keptuvėje.
Žingsnis 2
Į virtus žirnius sudėkite svogūną ir česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais ir supilkite aliejų.
Žingsnis 3
Sumaišykite blenderiu iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Patiekite žirnių tyrę, papuoškite žalumynais. Gero apetito!
Kategorijos