Klasikinis žirnių košės receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-22

Klasikinis žirnių košės receptas

Žirnių tyrė yra XVII a. jūreivių išradimas. Ilgų kelionių metu jie ant denio paskleisdavo žirnių, kurie dėl ilgo buvimo tiesioginiuose saulės spinduliuose tapdavo minkšti ir ne tokie kartūs. Tuomet jie buvo mirkomi jūros vandenyje ir plaunami tekančiu vandeniu, smulkinami ir verdami iki tyrės. Žirniai yra mažai kaloringas ir neįtikėtinai sveikas patiekalas, kuris būtinai turėtų atsirasti jūsų mitybos racione.
Gaminimo laikas
570 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
161 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
11 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.77/5 (35 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinis žirnių košės receptas Žingsnis 1
Žirnius mirkykite 8 valandas (per naktį). Nusausinkite ir nuplaukite žirnius. Žirnius užvirinkite. Užvirkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite 90 minučių. Prireikus įpilkite daugiau vandens. Kol žirniai verda, susmulkinkite svogūną ir česnaką. Apkepkite įkaitintoje keptuvėje.

Žingsnis 2

Klasikinis žirnių košės receptas Žingsnis 2
Į virtus žirnius sudėkite svogūną ir česnaką. Pagardinkite druska ir pipirais ir supilkite aliejų.

Žingsnis 3

Klasikinis žirnių košės receptas Žingsnis 3
Sumaišykite blenderiu iki vientisos masės.

Žingsnis 4

Klasikinis žirnių košės receptas Žingsnis 4
Patiekite žirnių tyrę, papuoškite žalumynais. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos